Pokaż wyniki od 11 do 20 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Widok wątkowy

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    Heh, sam sobie przeczysz. Co do obiektywu - zgadzam się. Ale zmiana za "jakiś czas" body również jest kosztowna (o czym sam się boleśnie przekonałem).

Zresztą powiem jeszcze tak:

450d body - ok. 2290 zł
    40D body - ok. 3150 - 520 zł cashback = 2630 zł

Okej, mamy różnicę raptem 300 zł... I jeśli za miesiąc-dwa kolega wpadnie na pomysł dokupienia gripa do 450d (300 zł) to różnicy w cenie nie będzie żadnej.

A jeśli chodzi obiektyw - to już było roztrząsane nie raz. Kupiłbym zestaw z najtańszym kitem i nim pobawił się przez pierwsze miesiące by wybadać co konkretnie jest MI potrzebne (a nie co koledzy z forum by za MNIE kupili).
    Ja również gdyż w marcu zakupiłem 40D. Jednak nie uważam, że sobie przeczę. Napisałem to w kontekście to reszty postu, której nie zacytowałeś.

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    nie będziesz żałował i szkła przez wiele lat (patrz: 10, 15 - o czym wcześniej już pisano) nie zmienisz pod warunkiem, że będziesz go szanował - będziesz ewentualnie zmieniał body, a obiektyw pozostaje ten sam o bardzo dobrej jakości.
    Dostrzegasz różnice zmieniać body, bo wychodzi lepsze, bo przesiadam się na FF, a zmieniać obiektyw bo "nie ta ogniskowa", "nie ta jasność" , "kiepska jakość".
    Kupi L-kę na 10-20lat jak będzie szanował i dbał
    A korpus zmieni za 2-3 lata dopiero (co w sumie na etapie lustrzanek xxxD jest moim zdaniem normalne - chłopak się będzie rozwijał, to zobaczy czego mu brakuje w korpusie). W tym kontekście umieściłem zmianę body, tak samo jak Ty o czym pisałeś, tak samo jak ja zmieniliśmy body z jakiś powodów. Tak samo on zmieni, ale obiektyw mu już jeden pozostanie. Ja zmieniłem korpus, ale szkła mi zostały te same.

Odnośnie 40D z cashbackiem , a 450D+grip no cóż... święta racja, ale uwzględnijmy to, że może autor tematu nie ma na tyle pieniędzy, żeby kupić 40D i obiektyw, a popatrz też, że co mi po 40D jak podepnę do tego body KITa?

Jakby miał się wykosztować i kupić 40D + 24-104/4.0 L od razu (wszystko objęte cashbackiem na łączną wartość 755zł) to wtedy miałby bardzo dłuuugo sprzęt.

Jednego kolegę upomniałem, drugiego również upomnę. Proszę nie wprowadzajcie ludzi w błąd. Cashback Canona obowiązujący od 1.03.08r. do 30.06.08r. za body 40D wynosi 540zł, a nie 520zł.

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    no moment kolego... Bo Canon 40D z kitowym EF-Sem..kosztuje ponad 4000tys... a to szkło nie jest warte napewno 1000złoty róznicymiędzy samym body a body z obiektywem.
    Nie widzę ponad 4000zł:
    http://allegro.pl/item370193545_cano...rot_540zl.html

A po drugie, lepiej w tym wypadku o czym pisałem powyżej brać body i inni obiektyw iż KIT.

http://allegro.pl/item363559870_cano..._polecam_.html
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 25-05-2008 o 15:33 Powód: Automerged Doublepost
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uprawnienia umieszczania postów