Strona 27 z 58 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Michoo
    Guest

Domyślnie

ja jestem nastawiony na 450d. teraz go można kupić z kitem poniżej 400funtow. Mam 3 szkiełka firmowe nie sa najlepsze ale zawsze coś tj 50 f 1.8 , 28-105 f 3.5-4.5 USM i 100-300 f 5.6 To będzie moje pierwsze lustro cyfrowe. A obecnie używam 5 z której jestem zadowolony. Do tego zestawu tylko będę potrzebowal standardu o dolnym zakresie i niech to chociaż będzie kit na ten czas.

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Witam, jestem tu nowy. Nie chcę zaśmiecać więc nie zakładam nowego wątku.
    chcę kupić sprzęt i zastanawiam sie nad zestawem:
    Body: Canon 40D
    Szkło1:Tamron AF SP 17-50 f/2.8 XR Di-II Asp Canon EF
    szkło2:Tokina AT-X 50-135 f/2.8 PRO DX
    Lampa:Canon Speedlite 580EX II
    Głównie chcę robić reportaż, portret, będą też fotki w ciemnych pomieszczeniach.
    Zestaw ma służyć też to zarabiania i ma być w miarę uniwersalny, czy to co podałem nada się?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    Witam, jestem tu nowy. Nie chcę zaśmiecać więc nie zakładam nowego wątku.
    Ale też zły wątek wybrałeś .
    Tu jest wątek "40D vs 450D" a nie "jakie obiektywy do 40D" .

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

oj to przepraszam. Moż ejutro jak będę lepiej na oczy widział to poszukam odpowiedniego wątku

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam takie pytanie co do tematu, czy może ktoś mi odpowiedzieć na temat samej jakości zdjęcia, chodzi mi o porównanie czystego rawu z 450d i 40d. Robię teraz na 450d ale potrzebował szybsze body, wiem ze 40d taki będzie, ale ciekawy mnie czy sama jakość tego co się naświetla na tez będzie lepsza. Oczywiście nie chodzi mi o rozdzielczość, tylko o jakość

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elvis_biker Zobacz posta
    Mam takie pytanie co do tematu, czy może ktoś mi odpowiedzieć na temat samej jakości zdjęcia, chodzi mi o porównanie czystego rawu z 450d i 40d. Robię teraz na 450d ale potrzebował szybsze body, wiem ze 40d taki będzie, ale ciekawy mnie czy sama jakość tego co się naświetla na tez będzie lepsza. Oczywiście nie chodzi mi o rozdzielczość, tylko o jakość
    Jak będziesz miał te same szkła to nie licz na jakąś poprawę - raczej nie będzie dużej różnicy w obrazowaniu..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Też tak sadziłem, chociaż raczej jestem zadowolony z obrazu.

Bywalec Awatar yacenty
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

chciałbym się delikatnie podpiąć pod wątek, mam zbliżony problem, jestem już niemal zdecydowany no ale zapytam i was.

Przez rok cykałem fotki Pentaxem k10d - to była moja pierwsza lustrzanka, popełniłem nim kilka fotek z których jestem dumny, no ale brakowało mi w nim szkieł. trafił się dobry kupiec i go pogoniłem. Mam kuzyna który jest fotografem pol profesjonalny jesli nawet nie profesjonalnym jadącym w systemie Canona dlatego myślę o zakupie też czegos z systemu C.
    Co fotografuję? 90% to reporterka - maszyny rolnicze w ruchu. reszta to jakies kotletowe imprezy, ostatnio tez proboje z portretem ale jeszcze kiepsko mi idzie.
    Tak sobie zaplanowałem ze w przeciągu 2lat chciałbym się dorobic uszczelnionych obiektywów - wymóg bezwględny kiedy focę maszyny niejednokrotnie w potwornym kurzu czy tez w kiepskich warunkach atmosferycznych. Dlatego chciałbym zbudowac cos na FF (pewnie 5d mkII lub III), szkło 24-105/4L 85/1.8 i 70-200/4L IS do tego jeszcze lampka 580 i moze jakas 135 ale to w przyszłości.
    Z racji tego ze już na dniach potrzebuję sprzętu do focenia a nie mam za duzo w portfelu to wymyśliłem sobie taki chytry plan.
    Kupię 1000d lub 450d zależy co będzie łatwiej dostępne, do tego 24-105/4L, za około miesiąc lampę i będę się tym męczył do czasu az uzbieram do 5d.

Jak myślicie ten plan ma sens ekonominczy? czy moze lepiej jednak kupić teraz 40d z tamkiem 17-50/2.8? a pozniej sprzedac i body i obiektyw? czy moze 40d z 24-105 ale wtedy mogę zapomnieć o lampie

Jak się na to zapatrujecie?
    Pozdrawiam
    YacentY

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Chyba jednak 40D będzie aparatem - "mniej na przetrwanie" 8) w Twoim przypadku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

ja Ci powiem ze lepiej dolozyc te 4000zł do 40d, albo kupic uzywane.
    na 450d uzywanie kolosa 24-105 + 580 ex.. rece Ci odpadna. a jakbys mial kupic 450d+grip to juz masz 40d

Strona 27 z 58 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów