Pokaż wyniki od 1 do 10 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LISU Zobacz posta
    nie bardzo rozumiem jak to 'nie może'. na manualu przeciez ustawiasz tak, jak ci sie podoba. z tego co zauwazylem to tylko (przynajmniej w 500D) nie mozna ustawic iso 100 jak sie ma włączone highlight tone priority czy jakoś tak. w takim przypadku iso jest od 200 w górę.
    szkoda tez troche, ze tylko na auto ustawia sie co 1/3 ev a manualnie nie mozna ustawic np. iso 1200 tylko albo 800 albo bycze 1600. Przydaloby sie. no ale od tego jest 50D ..
    hmm... na manualu (M) raczej nie robię zdjęć, jestem na to za cienki i ustawienie wszystkiego zajmowałoby mi zbyt wiele czasu... zwykle robię na Av lub P i dla tych trybów auto iso nie ustawia mi 100, ale prawdopodobnie powodem jest jasność (ciemność) obiektywu, jak to ustalił andrewjohn

przed chwilą popróbowałem z trybem M, ale tutaj auto iso zawsze dobiera mi 400 - co jest zgodne z tym co piszą w instrukcji

mnie natomiast chodzi mi o taką funkcjonalność, że użytkownik gdzieś w menu określa współczynnik migawka/ogniskowa powyżej którego aparat sam podbija iso, zamiast wydłużać migawkę (zakładając stałą przysłonę - tryb Av)

edit:
    oczywiście cały czas rozpisuję się o trybie "auto iso" - stąd może małe nieporozumienie w zrozumieniu mojego poprzedniego postu
    Ostatnio edytowane przez sprocket73 ; 12-06-2009 o 20:01
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Uprawnienia umieszczania postów