Strona 39 z 58 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    jak we wszystkim, zależy do czego używasz aparatu.. jak robisz fotki dla siebie - masz na pstryknięcie trochę czasu to luzik 400D .. 450D .. 1000D jest spoko, ale jak łapiesz zawodowo chwile ! które niestety ale są ulotne to potrzebujesz pewnego af np.. który w 40D jest o niebo lepszy niż w wyżej wymienionych korpusach ( przykład czarna powierzchnia wyświetlacza plazmy .. w 40D wciskam af i ustawia natychmiast... to samo 400D .. gubi się, jeździ obiektywem i nie może ustawić )...

wnioski ..
    Wniosek jest taki, ze lepiej sie nie madrzyc bez sprawdzenia. 400D i 450D maja zupelnie inny AF. Zarowno punkt srodkowy jak i boczne. Roznica miedzy 400D i 450D jest duza, miedzy 450D a 40D znikoma, a w punkcie centralnym praktycznie zadna.

20D i 30D tez sie da robic zdjecia, ale ich AF w porownaniu z 450D to kicha pod _kazdym_ wzgledem.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Wniosek jest taki, ze lepiej sie nie madrzyc bez sprawdzenia. 400D i 450D maja zupelnie inny AF. Zarowno punkt srodkowy jak i boczne. Roznica miedzy 400D i 450D jest duza, miedzy 450D a 40D znikoma, a w punkcie centralnym praktycznie zadna.
    No popatrz, a na pl.rec.foto.cyfrowe jakiś czas temu mieliśmy wywody błazna ukrywającego się pod ksywą "bez ksywy", który to udowadniał jak to autofocus w 450D nie ma prawa działać (i ilustrował to przykładami). Wymieniał puszkę chyba trzy razy, każdą oddawał do kalibracji. W końcu kupił bodaj 40D i skończyło się narzekanie.

Bywalec Awatar noeee
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie 3 grosze ...

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    No popatrz, a na pl.rec.foto.cyfrowe jakiś czas temu mieliśmy wywody błazna ukrywającego się pod ksywą "bez ksywy", który to udowadniał jak to autofocus w 450D nie ma prawa działać (i ilustrował to przykładami). Wymieniał puszkę chyba trzy razy, każdą oddawał do kalibracji. W końcu kupił bodaj 40D i skończyło się narzekanie.
    Nie wiem co mu dolegało ... gościowi czy temu 450D co on miał ....

Ale powiem tak.
    Mam 450d od 10 miesięcy - focę w 99% centralnym - zrobiłem około 9000 fotek .... i z tego nietrafionych było może 100 sztuk .... (AF gubi się jak jest naprawdę ciemno ... ISO 1600 i mrok)
    Dość często robię też fotki na przesłonach 1.4-2.2 (ciemne pomieszczenia) ..... czyli wymaga to jakby nie patrzyć "podwyższonej" precyzji AF i .... 450d naprawdę daje radę !
    A jeśli mam czas to ostrzę prze LV .... i wtedy rozkład GO jest podręcznikowy ! 1/3 przed i 2/3 za punktem ostrzenia !
    Tego np. nie ma 40d .... a szkoda !

Mam kuzyna który równolegle ze mną też zakupił lustro ....
    ma zestaw 40d + tamrona 17-50 .... i nie widzę jakiejś różnicy w jakości fotek i lepszej obsługi/działania 40d w stosunku do 450d ....

czasem się nim bawię na "rodzinnych" imprezach - i ... jest dobry ale nie piszcie, że 450d jest do ... **** bo to nie prawda !

To raczej "użyszkodniki" nie potrafią go obsłużyć
    5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
    100 2.8 macro - sprzedam

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noeee Zobacz posta
    Mam kuzyna który równolegle ze mną też zakupił lustro ....
    ma zestaw 40d + tamrona 17-50 .... i nie widzę jakiejś różnicy w jakości fotek i lepszej obsługi/działania 40d w stosunku do 450d ....
    No to sobie wybrałeś partnera do porównań... Miałem ten sam zestaw, jak tylko była okazją pogoniłem tego tamrona Spróbujcie sił na tych samych obiektywach Choć 450D i tak powinno sobie dobrze radzić.

Domyślnie

witam, mam pytanie - nie da się nic zrobić z wyświetlaczem 40 żeby zdjęcia na nim wyświetlane były odwzorowane ??
    Bo wiem ze jest histogram, ale zawsze łatwiej gdyby na wyświetlaczu było wszystko widać..

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swienty Zobacz posta
    witam, mam pytanie - nie da się nic zrobić z wyświetlaczem 40 żeby zdjęcia na nim wyświetlane były odwzorowane ??
    Bo wiem ze jest histogram, ale zawsze łatwiej gdyby na wyświetlaczu było wszystko widać..
    Da się - sprzedać i kupić 50D ;-)
    A poważniej - co ci w nim przeszkadza? Kolory czy ostrość?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Sądzę, że lepiej wybrać 450D w zestawie z lepszym szkiełkiem niż 40D z gorszym szkiełkiem.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swienty Zobacz posta
    A co to znaczy odwzorowane i gdyby na wyświetlaczu było wszystko widać ?
    U mnie np. nie widać nic bo jest rozbity, a zdjęcia da się robić i to całkiem dobre...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

teraz to już warto poczekać na 500D :]
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta