Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
Myślisz że tylko jedno mi się udało ? Pisanie o skuteczności lub nieskuteczności AFw kontekście dość poczatkujących fotografów jest nie na miejscu, bo w 99% przypadków AF nawet z najtańszych puszek będzie wystarczający.
Skąd mam wiedzieć ile Ci się udało? Wstawiłeś tylko jedno. Zresztą nie chodzi o to ile się udało, tylklo ile się nie udało.
A w temacie AF, to faktycznie 3-cyfrowe puszki chodzą świetenie ze szkłami Canona, szczególnie z eLkami. Natamiast kaszanią niemiłosiernie z Sigmami i innymi Tamronami.
Rzeczone Tamrony, oraz Sigmy potrafią jednakowoż dostać skrzydeł po podpięciu ich do 40, lub 50d.
Zreszą wszystko zależy ile kto ma kasy i co planuje. Jeśl ktoś wydał sporo kasy na szkło to w pewnym momencie warto szarpnąć się na lepszą puszkę.
Albo jak ktoś celuje w szkła z wyższej półki, to czemu od razu nie kupić 2-cyfrowej puszki?
A z drugiej strony posiadanie np. 50d i jedynego obiektywu 50 f/1.8 może być objawem choroby psychicznej. To chyba wszystko co mam na ten temat do powiedzenia.