Strona 37 z 58 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Domyślnie

Może nie powinienem się wtrącać bo sam jeszcze nie wiele wiedzy mam ale powiem tak,miałem 450D którą mi ukradli z samochodu cieszyłem się nią 3 miesiące zrobiłem nią 4 wesela wydawała mi się dobrym korpusem do puki nie zakupiłem 40D posiadam go od paru dni zrobiłem nim już pierwszą studniówkę zestawem 40D+Sigma 17-50 f2,8 580EX II i i super fotki, AF rewelacja ,polecam 40D
    EOS 20D Canon Ultrasonic 28-105 f3,5-4,5.Canon

Domyślnie

my tu gadu gadu ... a historia się powtarza .. co począć, że każdy musi zbadać na własnej skórze jak to jest kupić za słabe body
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

To ja uprzejmie proszę o pokazanie - najlepiej pod postacią załączonych zdjęć - tego zbawczego wpływu lepszego korpusu na zdjęcia...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    To ja uprzejmie proszę o pokazanie - najlepiej pod postacią załączonych zdjęć - tego zbawczego wpływu lepszego korpusu na zdjęcia...
    Rany, przeciwnicy xxxD o jednym, zwolennicy drugim.
    Jak pokazać (na zdjęciach) przewagę w ergonomii użytkowania aparatu? Przecież tu nie chodzi o obrazek, tylko frajdę z robienia zdjęć.

Domyślnie

jak we wszystkim, zależy do czego używasz aparatu.. jak robisz fotki dla siebie - masz na pstryknięcie trochę czasu to luzik 400D .. 450D .. 1000D jest spoko, ale jak łapiesz zawodowo chwile ! które niestety ale są ulotne to potrzebujesz pewnego af np.. który w 40D jest o niebo lepszy niż w wyżej wymienionych korpusach ( przykład czarna powierzchnia wyświetlacza plazmy .. w 40D wciskam af i ustawia natychmiast... to samo 400D .. gubi się, jeździ obiektywem i nie może ustawić )...

wnioski ..

kupować odpowiedni sprzęt do tego do czego będzie służył.. no chyba że ma się kasę wtedy lepiej korzystać z dobroci technologi
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    jak we wszystkim, zależy do czego używasz aparatu.. jak robisz fotki dla siebie - masz na pstryknięcie trochę czasu to luzik 400D .. 450D .. 1000D jest spoko, ale jak łapiesz zawodowo chwile ! które niestety ale są ulotne to potrzebujesz pewnego af np.. który w 40D jest o niebo lepszy niż w wyżej wymienionych korpusach ( przykład czarna powierzchnia wyświetlacza plazmy .. w 40D wciskam af i ustawia natychmiast... to samo 400D .. gubi się, jeździ obiektywem i nie może ustawić )...

wnioski ..

kupować odpowiedni sprzęt do tego do czego będzie służył.. no chyba że ma się kasę wtedy lepiej korzystać z dobroci technologi
    Mój 450D na czarnej powierzchni nie gubi się - na AF nie mogę narzekać, gdyż nie zawiódł mnie dotychczas. Masz rację, że dla amatorów xxxD lub xxxxD jest odpowiedni
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

makro
    Guest

Domyślnie

Tylko że to body ma naprawdę niewiele niedostatków jak się chce robić zdjęcia a nie onanizować sprzętem...

Bzdura.

widze ze kolega jest niereformowalny, lepiej niech kazdy wybierze swoja droge i przy tym pozostanie

ja wybralem opcje lepsze body plus z czasem te same szkla co i bym chcial dokupic do 450-tki , ale za to mam wieksza przyjemnosc z robienia zdjec i licze w przyszlosci na lepsze efekty.

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez makro Zobacz posta
    widze ze kolega jest niereformowalny, lepiej niech kazdy wybierze swoja droge i przy tym pozostanie
    To nie ma nic wspólnego z reformowalnością - kolega miał już kilka korpusów i dobrze wie co mówi... Nie padł tu żaden argument dlaczego zamiast lepszych szkieł kupić lepszy korpus - z lepszej ergonomii lepszych zdjęć niestety nie będzie... Ale to za jaki prestiż mięc korpus dwucyfrowy zamiast trzycyfrowego... LOL
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To nie ma nic wspólnego z reformowalnością - kolega miał już kilka korpusów i dobrze wie co mówi... Nie padł tu żaden argument dlaczego zamiast lepszych szkieł kupić lepszy korpus - z lepszej ergonomii lepszych zdjęć niestety nie będzie... Ale to za jaki prestiż mięc korpus dwucyfrowy zamiast trzycyfrowego... LOL
    "Zamiast" faktycznie nie ma sensu, ale między 450D a 40D przepaści cenowej nie ma. Jeśli to ma być wybór typu 40D + kit albo 450D i Tamron 17-50, a następne szkła za linuksowe pół roku, to rzeczywiście lepiej kupić słabszy korpus. Ale jeśli lepszy obiektyw kupimy np. za 2-3 miesiące, to ani sekundy nie rozważałbym zakupu korpusu trzycyfrowego.

makro
    Guest

Domyślnie

jesli dla kogos sa wazne te same argumnenty co dla mnie, czyli szybkosc, ergonimia, lepsze trzymanie, lepszy sprzet do pracy w trudniejszych warunkach z mozliwosciami wiekszymi niz tylko amatorskie to wybierze 40-tke , jesli to jest nie istotne to nie ma takiej potrzeby .

Roznica w cenie pomiedzy 450-atka a 40-tka i tak nie jest az taka zeby mozna bylo sobie za ta roznie kupic obiektyw z wyzszej polki

Strona 37 z 58 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów