Pokaż wyniki od 1 do 10 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar pkalamajski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zirian Zobacz posta
    Witam!

Pierwszy post i pierwsza prosba o pomoc, choc na wstepie tez podziekuje za cierpliwosc (bowiem ilez razy mozna doradzac).

Od dluzszego czasu sie glowie, ktory puszke wybrac i jakie szkla do niej.

1. Budzet to max. 1000 funtow (no tak, korzystam jeszcze z przywilejow bycia w UK, jeszcze...)
    Nie pomogę Ci w wyborze szkieł. Podpowiem jednak dwie rzeczy.

40d i 450d nie róznią się zbytnio w jakości produkowanych obrazów, zupełnie nie w tym rzecz. Jednym, i drugim aparatem możesz zrobić świetne zdjęcia. Istotne jest to, że 40d to sprzęt, który zdecydowanie mniej, niż 450d w robieniu zdjęć przeszkadza. Komfort użytkowania jest o niebo lepszy. I wierz mi, to naprawdę ma znaczenie. Ja przesiadłem się z 400d na 40d, różnica, moim zdaniem, jest znacząca.

Druga sprawa. Jeśli jesteś w UK, najlepszym sposobem, w jaki możesz to wykorzystać, są zakupy w HK via ebay. Poszukaj na forum, a znajdziesz. Hint - kea-photo, digitalrev.

Daj znać, co wybrałeś.
    PK

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pkalamajski Zobacz posta

Druga sprawa. Jeśli jesteś w UK, najlepszym sposobem, w jaki możesz to wykorzystać, są zakupy w HK via ebay. Poszukaj na forum, a znajdziesz. Hint - kea-photo, digitalrev.

Daj znać, co wybrałeś.
    Ano wlasnie. Widzialem ich oferty i cenowo sa rzeczywiscie bardzo dobre. Sa jednak dwa minusy, ktore powoduja, ze sie powstrzymuje:
    1. Clo i VAT - w UK sa one mniejsze niz w PL, jednakze istnieje ryzyko ich naliczenia i wowczas cena bedzie taka jak tu na miejscu
    2. gwarancja - nie maja europejskiej gwarancji, ew daja ina, firmy trzeciej, ale najblizsze punkt, ktore ja realizuja sa dla mnie w Czechach.

Wiem, ze 40D bylby zakupem na przyszlosc i dlugi czas. Ale tu juz ze szklami w budzecie chyba nie poszaleje.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zirian Zobacz posta
    Wiem, ze 40D bylby zakupem na przyszlosc i dlugi czas. Ale tu juz ze szklami w budzecie chyba nie poszaleje.
    Skoro to zakup na przyszłość to kup 40D+jedno fajne szkło (np 17-55 2.8 IS, do wszystkich trzech zastosowań wymienionych powyżej bdb szkło) i w ciągu tego 'długiego czasu' używania 40D dokupisz kolejne szkła (np 70-200 4 IS L).

Uprawnienia umieszczania postów