-
450 Lv
Czy ktoś z posiadaczy 450 mógłby się wypowiedzieć ile da się na standardowej baterii, używając tej opcji zdjęć zrobić, bo nie chcę używać argumentu,że dużo mniej nie mając doświadczenia, ale pamiętam z małpek,że duży ekran i robienie zdjęć z LV (wiem, w małpkach było trochę inaczej) zżera baterię jak głupie.
Dodatkowo, więcej pixeli to większa karta powinna być, a czy te pixele tak odczujesz w stosunku do 350-400d albo 40d.
Przy wyborze liczą się indywidualne oddczucia, więc weź oba aparaty i zobacz co Ci lepiej w ręce leży. Wiem,że powtarzane jak mantra, ale może warto jeszcze raz bo od tego się wybór zaczyna i często na tym kończy.
Zmiana frontu. 350-450d to dobre aparaty, ale jak widać to co ma być zabawą, po pewnym czasie zamienia się w pasję, pieniądze na nową szklarnie wydobywa się z pasją narkomana (na własnym przykładzie) więc i oczekiwania rosną. Jeżeli znasz siebie i wiesz,że jak się wkręcisz będziesz chciał się bawić, jeszcze raz, nie strzelać zdjęcia, ale eksperymentować, sprawdzić metody robienia zdjęć proponowane na forach czy poradnikach, ustawić już naprawdę wszystko na M (światłom, balans, iso, sposób pomiaru, pkt AF) to a) to kupiłbym 40d. Okazać się może,że jakieś funkcji w xxxD brak(mnie zabrakło pomiaru pkt) lub będziesz chciał mieć jakiś zestaw swoich ulubionych parametrów ( w 40d masz chyba 3do ustawienia) bo np. często robisz zdjęcia w jakimś miejscu i nie musisz majtać wszystkimi parametrami i tego znów zabraknie. Dlatego spójrz w siebie i zdecyduj.
Poza wszystkim różnica ceny między 450d i 40d po CB jest taka jaka jest, dla jednego to dużo, dla innego to waciki, ale napewno jedni i drudzy zastanawiąją się nad tym samym co Ty.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez fahrenheit ; 26-05-2008 o 19:10
Powód: literówki
Uprawnienia umieszczania postów