Strona 34 z 49 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

skonczy sie jak zwykle na kupnie nowego body choc stare nie ma jeszcze 20% przebiegu

Domyślnie

Może nie powinienem się wtrącać bo sam jeszcze nie wiele wiedzy mam ale powiem tak,miałem 450D którą mi ukradli z samochodu cieszyłem się nią 3 miesiące zrobiłem nią 4 wesela wydawała mi się dobrym korpusem do puki nie zakupiłem 40D posiadam go od paru dni zrobiłem nim już pierwszą studniówkę zestawem 40D+Sigma 17-50 f2,8 580EX II i i super fotki, AF rewelacja ,polecam 40D
    EOS 20D Canon Ultrasonic 28-105 f3,5-4,5.Canon

Domyślnie

my tu gadu gadu ... a historia się powtarza .. co począć, że każdy musi zbadać na własnej skórze jak to jest kupić za słabe body
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

To ja uprzejmie proszę o pokazanie - najlepiej pod postacią załączonych zdjęć - tego zbawczego wpływu lepszego korpusu na zdjęcia...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    To ja uprzejmie proszę o pokazanie - najlepiej pod postacią załączonych zdjęć - tego zbawczego wpływu lepszego korpusu na zdjęcia...
    Rany, przeciwnicy xxxD o jednym, zwolennicy drugim.
    Jak pokazać (na zdjęciach) przewagę w ergonomii użytkowania aparatu? Przecież tu nie chodzi o obrazek, tylko frajdę z robienia zdjęć.

Domyślnie

jak we wszystkim, zależy do czego używasz aparatu.. jak robisz fotki dla siebie - masz na pstryknięcie trochę czasu to luzik 400D .. 450D .. 1000D jest spoko, ale jak łapiesz zawodowo chwile ! które niestety ale są ulotne to potrzebujesz pewnego af np.. który w 40D jest o niebo lepszy niż w wyżej wymienionych korpusach ( przykład czarna powierzchnia wyświetlacza plazmy .. w 40D wciskam af i ustawia natychmiast... to samo 400D .. gubi się, jeździ obiektywem i nie może ustawić )...

wnioski ..

kupować odpowiedni sprzęt do tego do czego będzie służył.. no chyba że ma się kasę wtedy lepiej korzystać z dobroci technologi
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    jak we wszystkim, zależy do czego używasz aparatu.. jak robisz fotki dla siebie - masz na pstryknięcie trochę czasu to luzik 400D .. 450D .. 1000D jest spoko, ale jak łapiesz zawodowo chwile ! które niestety ale są ulotne to potrzebujesz pewnego af np.. który w 40D jest o niebo lepszy niż w wyżej wymienionych korpusach ( przykład czarna powierzchnia wyświetlacza plazmy .. w 40D wciskam af i ustawia natychmiast... to samo 400D .. gubi się, jeździ obiektywem i nie może ustawić )...

wnioski ..

kupować odpowiedni sprzęt do tego do czego będzie służył.. no chyba że ma się kasę wtedy lepiej korzystać z dobroci technologi
    Mój 450D na czarnej powierzchni nie gubi się - na AF nie mogę narzekać, gdyż nie zawiódł mnie dotychczas. Masz rację, że dla amatorów xxxD lub xxxxD jest odpowiedni
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta

wnioski ..
    Wniosek jest taki, ze lepiej sie nie madrzyc bez sprawdzenia. 400D i 450D maja zupelnie inny AF. Zarowno punkt srodkowy jak i boczne. Roznica miedzy 400D i 450D jest duza, miedzy 450D a 40D znikoma, a w punkcie centralnym praktycznie zadna.

20D i 30D tez sie da robic zdjecia, ale ich AF w porownaniu z 450D to kicha pod _kazdym_ wzgledem.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Wniosek jest taki, ze lepiej sie nie madrzyc bez sprawdzenia. 400D i 450D maja zupelnie inny AF. Zarowno punkt srodkowy jak i boczne. Roznica miedzy 400D i 450D jest duza, miedzy 450D a 40D znikoma, a w punkcie centralnym praktycznie zadna.
    No popatrz, a na pl.rec.foto.cyfrowe jakiś czas temu mieliśmy wywody błazna ukrywającego się pod ksywą "bez ksywy", który to udowadniał jak to autofocus w 450D nie ma prawa działać (i ilustrował to przykładami). Wymieniał puszkę chyba trzy razy, każdą oddawał do kalibracji. W końcu kupił bodaj 40D i skończyło się narzekanie.

Bywalec Awatar fazid_66
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Tylko, że pokazanie jednego zdjęcia wiele nie wnosi - niezaleźnie od tego jak dobre by nie było. Dobre zdjęcie to można i Smieną 8M zrobić.
    Ważne jest też np. to ile zmarnowaliśmy niepowtarzalnych okazji z powodu błędów AF.

Strona 34 z 49 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów