Strona 32 z 58 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Początki nałogu

Domyślnie

u czyli swobodnie mozna sadzic ze 5d mkII jest dla Ciebie ostatnim smieciem bo nie wyciaga 6klatek widac ze fotografijesz ptaki albo stosujesz stara zasade userow sigm i tamronow na body canona - pstrykac do oporu cos bedzie ostre ;P

jak zyje nie widzialem jeszcze ucera ktory rozwalilbym jakiegos canona xxxd i jak zyje to pamietam zawodzenie userow zdaje sie 30d ktorym ich obudowa przespaniala pekala

40d nie trzyma sie az tak wspaniale, napewno nie lepiej niz xxxd+grip, co do jog-dial to tez nie widze jakiegos super przyspieszenia wrecz przeciwnie wq mnie jak sie palec spocony slizga po tym "wynalazku"

1600 iso ... to odrazu sobie odpusc canona po co sie meczyc szumem chroma

Bywalec Awatar fazid_66
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    u czyli swobodnie mozna sadzic ze 5d mkII jest dla Ciebie ostatnim smieciem bo nie wyciaga 6klatek widac ze fotografijesz ptaki albo stosujesz stara zasade userow sigm i tamronow na body canona - pstrykac do oporu cos bedzie ostre ;P
    Akurat Sigmy i Tamrony na xxD chodzą o niebo lepiej niż na xxxD :P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fazid_66 Zobacz posta
    Mit goni mit na tym forum... Wytłumacz mi dlaczego np. jakikolwiek obiektyw ma lepiej działać z 30d niż z 400d, skoro oba mają ten sam AF?

Początki nałogu

Domyślnie

jotes25 mnie wyreczyl

makro
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta

jak zyje nie widzialem jeszcze ucera ktory rozwalilbym jakiegos canona xxxd i jak zyje to pamietam zawodzenie userow zdaje sie 30d ktorym ich obudowa przespaniala pekala

40d nie trzyma sie az tak wspaniale, napewno nie lepiej niz xxxd+grip, co do jog-dial to tez nie widze jakiegos super przyspieszenia wrecz przeciwnie wq mnie jak sie palec spocony slizga po tym "wynalazku"

1600 iso ... to odrazu sobie odpusc canona po co sie meczyc szumem chroma

zwierzeta w ruchu, makrofotografia, ze swiatlem tez czesto sa problemy wiec z obydwa czynniki sa mi potrzebne jak najbardziej optymalne, za rowno szybkosc jak i mozliwosc robienia dobrych zdjec przy slabym swietle.

Ciesze sie ze nawet wsrod wielbicieli jednej marki sa podzialy zdan a nie tylko sprzeczki canon vs nikon, pentax czy olek , kazdy ma swoje zdanie i ma prawo do niego, ja tam swojego zmienial nie bede.

Jak kupowalem motocykl tez mnie na forach namawiano, taki i taki to styknie, po co cos mocniejszego , a ja sie dowiadywalem zmienialem zdanie dwadziescia razy w koncu zobaczylem , przymierzylem sie i wiedzialem ze to to, potem juz wiedzialem ze gdybym wzial to co mi radzono to bym plakal juz po miesiacu ze sprzet nie spelnia moich oczekiwan i nie wiadomo kiedy mi sie uda go sprzedac i kupic cos lepszego, bez straty kasy tymbardziej by sie nie udalo, teraz nawet jak pozostane przy nim kolejny sezon to nie bede narzekal wiec i w kwestii aparatu wole pozostac przy swoim zdaniu ,bo nie kupuje go na rok czy poltora ale milo poczytac odmienne poglady .

pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

ja tam nie mam scentalizowanych pogladow, mialem nikona, mam canona, tesknie do AFnikona, podobaja mi sie fotki z olka, stalki canona no i co ja biedny zrobie i tanie zoomy nikona oraz slaby filtr

z namawianiem to jest tak ze liczy sie kasa, dzis powinnismy rozmwaiac o 50d ale niewielu to robi bo kosztuje to cos 3,5k, choc wydaje sie ze to pierwsz aparat dzieki ktoremu bedzie mozna bezstresu kupowac sigme i tamrona.

Titanus
    Guest

Domyślnie

Podepnę się pod temat.
    Moją 4-setkę kupiłem niecały rok temu.
    To były moje początki z DSLR więc nie chciałem odrazu inwestować w lepszy sprzęt. I od tamtej pory wiele razy czyałem wielkiej przewadze 40D nad 400D.
    Lecz nigdzie nie znalazłem konkretów. Z porównań wynika iż to bardzo podobne aparaty a w zasadzie identyczne (wiem, że zaraz mnie wszyscy będa krytykować za takie sugestię ale włąśnie po to piszę aby mi ktoś to raz na zawsze wyjasnił)
    No więc ja kto jest... czym tak konkretnie się różnią... tylko pytam konkretnie. odpowiedzi, że 40D ma to i tamto lepsze są średnim uzasadnieniem więc proszę o konkrety.

Pytam dlatego, że planuje coś zmienićw moim zaleczu sprzętowym i się głowie czy dokupić jakąć Tokinkę do szerokiego kąta czy może sprzedać puszkę i zainwestować w sławną 40-stkę.
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Bywalec Awatar yacenty
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

co to jest konkret dla ciebie? skoro piszesz ze nie chcesz porównan ze różnia sie tym czy tamtym
    posiadanie pomiaru punktowego to jest konkret czy nie dla ciebie?