A ja kupuję sobie w sobotę Canon 40d ( teraz mam 350 D), i podziele się wrażeniami.
A ja kupuję sobie w sobotę Canon 40d ( teraz mam 350 D), i podziele się wrażeniami.
Moje zdjęcia. www.gsfoto.cba.pl
Będziesz miło zaskoczony :razz: Miałem dokładnie takie samo przejście z 350D na 40D i teraz czuję się w miarę szczęśliwy. Do pełni potrzeba FF.
Tu miał być mądry tekst ale się skasował.
Dokładnie pełnia szcześcia to 5d + odpowiednie L
Ja od niedawna tez jestem posiadaczem 40d po przesiadce z 350d i jest ogromna różnica w ergonomii. Jeśli chodzi o jakość zdjęć to mam wrażenie ze czasem 350d dawał lepszy obraz i jakby mniej szumiał w porównaniu z 40d ale to takie moje subiektywne zdanie. Na pewno 40d jest o wiele szybszy i bardziej niezawodny co dla mnie było ważne.
C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
FF wiadoma sprawa - bajka, no ale zobaczymy czy bedzie następca no i co pokaże bo jak coś to zmieni sie na FF. Postaram sie dla zainteresowanych wkleic kilka sampli.
Moje zdjęcia. www.gsfoto.cba.pl
Z czasem się przekonasz, albo już wiesz.;-)
Nawet nabywając nowe szkło najwyższej klasy w/g producenta, lub obiegowej opinii to pierwsze wrażenie po zrobieniu kilkudziesięciu kadrów przychodzi mały zawód.
Toż to co do tej pory miałeś i nadal masz (też L-ka) robi lepsze kadry.
Z czasem się przekonasz, że nie tylko body trzeba wyczuć, ale także szkło.
Przychodzi moment, że już je masz, wiesz na co możesz sobie pozwolić, jesteś zadowolony z wyboru.
Tak bardzo często bywa.
Pozdrawiam.
Oj tak - ja sam się boleśnie przekonałem o tym. Najlepsze body i szkło nie zrobi dobrej foty samo.
Fotografia to jak rozwiązywanie równania z wieloma niewiadomymi, gdzie największą jest fotograf. Z czasem robi się najmniejszą, ale nadal potrafi spaprać najlepsze zdjęcie. Poczytaj sobie posty. I nie rozczaruj się![]()
Tu miał być mądry tekst ale się skasował.
Ja mam od nie długiego czasu Canona 40D i jestem z niego bardzo zadowolony. Jego zaletą jest to, że jest to naprawdę ciężka i solidnie zbudowana bardzo dobra puszka a nie jakieś chucherko 450D...
EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów
Głównie mam na myśli prace focusa. Jest zdecydowanie bardziej niezawodny(nawet z takim czymś jak tamron) niż ten w 350d . Tak samo cala reszta. Na pewno użyto lepszych materiałów, widać to nawet po trwałości migawki która jest dwa razy trwalsza niż w niższych modelach reszta elementów również(tak sądzę).
Do plusów 40d zaliczam także duży wizjer tzn w porównaniu z tym co jest w niższych seriach bo do tego co dają FF to my daleko.
C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/