Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Sigma 70-210 f/2.8 APO

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    Optycznie miedzy nimi roznic nie ma wielkich, ale sigma jest czarna 8) i podobno (nie mialem okazji porownac) lepiej wykonana, wazy dwa razy wiecej, AF dziala bardzo dobrze i szybko, w wersjach EX chyba sie nie zdarzaja przypadki FF/BF...

Rowniez kupielem ja ze wzgledu na niska cene za granica, ale powiem szczerze ze gdybym mial jeszcze raz cos w tych pieniadzach kupowac to zastanowilbym sie nad 70-200/f4 IS..
    Na długim końcu Canon jest widocznie lepszy od Sigmy, widać różnicę gołym okiem. Być może na optyczne.pl dostali b. dobry egzemplarz.
    Co do wykonania, na pewno Sigma nie jest lepiej wykonana od Elki,
    Ja myślałbym raczej o L f2.8 a nie f4. W sumie do sportu 70-200 f4 będzie chyba bardzo dobrym rozwiązaniem, jednak idealnie było by kupić 2.8 IS ale to już spora kasa.
    Co do FF/BF, egzemplarz który miałem niestety był wyposażony gratis we FrontFokusik, co tez mnie zniechęciło, ale usuwa to serwis Sigmy za free
    i powiem szczerze, że jeszcze Elka jakoś tak ładniej chyba rysuje od rzeczonej Sigmy, kolor jakiś ładniejszy, ale jest droższa. Być może to tylko moje odczucie.
    Jak zwykle, sporo dylematów przed zakupem :-)
    pozdr.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez tdrul Zobacz posta
    przegladałem te L-ki i zastanawia mnie jak bardzo widac róznice pomiedzy zwykłą a IS (oprócz ceny)....
    http://allegro.pl/item278266175_cano...2_8_l_usm.html
    zerknij na to np.
    Ostatnio edytowane przez musyk ; 12-12-2007 o 10:05 Powód: Automerged Doublepost
    musyk
    __________________________________________________ __
    pionki.com.pl

Szklarnia: TOKINA 12-24 f4, CANONada: 24-105 f4L, 50 f1.4, 70-200 f2.8L, puszki: 350D, 50D, do tego580 exII

Uprawnienia umieszczania postów