Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Sigma 70-210 f/2.8 APO

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar setes
    Miasto
    Warszawa

Arrow Sigma 70-210 f/2.8 APO

Witam,

Próbowałem szukać w archiwum, ale jakoś nie udało mi się znaleźć odpowiedzi, jeśli ją przeoczyłem wybaczcie :-)
    Przymierzam się do zakupu jakiegoś jasnego tele, mam na oku dosyć starą Sigme 70-210 f/2,8, która podobno współpracuje ze starszymi Canonami typu D30, D60. Nie wiem natomiast czy będzie działać z 30D ?
    No i tradycyjne pytanie o jakość optyczną do posiadaczy lub byłych użytkowników :-)

Pozdrawiam
    Paweł,

Początki nałogu

Domyślnie

z D60 działa,sprawdzałem z nowszymi nie.Optycznie calkiem przyzwoite szkło.Nie mam niestety sampli bo czysclilem dysk i wyrzycilem.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzieki za informacje !
    No coz w tej sytuacji sample nie konieczne

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Posiadam to szkiełko, nie działa z cyframi, ale mozna wyslac do sigmy i przerobia aby działała sam musze wkoncu sie zabrac i je wysłac.

Moge wrzucic pare sempli z 2,8 bo na 2,8 działa tylko z cyfra.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    Posiadam to szkiełko, nie działa z cyframi, ale mozna wyslac do sigmy i przerobia aby działała sam musze wkoncu sie zabrac i je wysłac.

Moge wrzucic pare sempli z 2,8 bo na 2,8 działa tylko z cyfra.
    Dzieki za odpowiedz :-)
    Czyli nie ma mozliwosci zmiany przyslony ?

Pozdrawiam
    Pawel,

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jest, ale jesli nie przerobisz bedzie err99. Po przerobieniu w serwisie sigmy bedzie wszystko cacy działać. Jutro do nich dzwonei dowiedzieć sie ile to bedzie trwało i kosztowało.

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie Sigma 70-200/70-210 2.8 Oświećcie mnie

Witam.
    Od niedawna mam 350d z kitem. Myślę o kolejnym obiektywie, co chyba zrozumiałe Rozważam zakup sigmy APO 2.8 Używanej bo na inne szkło mnie nie stać. Ale mam zagwózdkę: są dwie wersje 70-200 i 70-210 Ta druga zazwyczaj w wersji EX HSM. Ze zrozumiałych względów droższa, więc skłaniałbym się raczej ku pierwszej choć głośniejsza, wolniejsza i gorsze szkłą. Pytanie: czy 70-210 będzie mi bez problemów hulać z cyfrą (w niektórych aukcjach sprzedawcy zaznaczają, że jest tylko do analogów. Czy ktoś używa takiego połączenia (350 + 70-210 bez EX i HSM) i jakie są jego wrażenia?
    Jestem zielony, więc upraszam o niewyzłośliwianie się na mojej ignorancji

implant99
    Guest

Domyślnie

Witaj,

Miałem kiedyś sigmę 70-210 odpiętą od analoga, tylko z gorszym światłem. Po podpięciu do cyfry przy próbie przymknięcia przysłony wyskakiwał error 99 i aparat się zawieszał. Na pełnej dziurze można było robić fotki. Czytałem że stare sigmy mają tę przypadłość i przeróbka elektroniki kosztuje około 300 pln.

BTW bardzo głośny i wolny AF miała.

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Pytanie do kiedy są jeszcze stare, a kiedy już nowe. Tzn. czy dopiero od wersji 70-200 DG EX? Przy części opisów starszego (70-210) modelu była uwaga "współpracuje z canonami EOS także z cyfrowymi" niestety patrzyłem na niemieckim eBayu i niewiele więcej zrozumiałem :P A nie chciałbym wyrzucić kilkuset euro na przycisk do papieru :P (przy tej wadze zoom sigmy nadawałby sie idealnie)

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

Ja tez właśnie też chce kupić SIGMĘ 70-200/2,8 APO EX DG MACRO HSM (chyba wszystko udało mi sie wymienić ;] ) Zza granicy mozna ja już miec za śmieszne pieniądze, przy obecnym kursie dolara. Jednak bedzie to mój pierwszy lepszej klasy teleobiektyw. (Teraz używam Sigmy 70-300 APO).

Dlatego spieszę z pytaniem czy to aby na pewno dobry i rozsądny wybór. Podejrzewam że szybko nie przesiąde sie na cos jeszcze lepszego. Dlatego chciałbym aby sprzęt był jak najlepszej (w tej kategorii) jakości.

Podpiął bym go pod 30D. Ale może istnieje jakis inny, lepszy odpowiednik ? Nie ukrywam kusi mnie światło 2.8.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów