Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 63

Wątek: [FotoZiutek] parę ostatnich pod ocenę...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Mnie się to zmiękczanie nie podoba..
    Hint do slubnych fotek, stereotypowy ale zawsze: zazwyczaj to panna mloda szuka fotografa, ocenia zdjecia a juz zrobione, to ona pokazuje rodzinie, znajomym itp.
    Mi takie zmiekczenie tez nie bardzo sie podobalo, ale pewnego razu bawilem sie obrobka i moja dziewczyna zakrzyczala mnie ze sliczne, cudowne, mieciutkie, ze na pewno sie bedzie podobac itp. No i oddalem kilkanascie zmiekczonych i rzeczywiscie - strzal w dziesiatke.
    Tak wiec biorac pod uwage stereotypy - nalezy brac wlasnie damski punkt widzenia by fotki slubne sie klientom (a wlasciwie klientce) bardziej podobaly - zrobic takie wlasnie zmiekczone (choc rzeczywiscie trzeba uwazac by nie przesadzic).
    Chyba ze robimy bardzo dobrym znajomym o ktorych wiemy ze maja taki a nie inny gust, albo gdy klienci (klientka :> ) uprzedzi ze chce normalne a nie lubi akurat zmiekczonych .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A to ci !
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co mi sie jeszcze rzucilo w oczy (oprocz balansu bieli, oraz innych spektow co koledzy wczesniej mowili) jak wygladaja mlodzi. Sukienka mlodej fatalna, fryzura dramat, to samo mlody. Wiem ze to nie kolegi wina ale czy ktos podziela moja opinie??

EDIT: bezowe buty do czarnego garnituru masakra hehe, co do fryzury pani mlodej to juz wogole nie chce sie wypowiadac. To jakies low budzetowe wesele bylo??
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Coś już napisał Awatar FotoZiutek
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound
    Co mi sie jeszcze rzucilo w oczy (oprocz balansu bieli, oraz innych spektow co koledzy wczesniej mowili) jak wygladaja mlodzi. Sukienka mlodej fatalna, fryzura dramat, to samo mlody. Wiem ze to nie kolegi wina ale czy ktos podziela moja opinie??
    EDIT: bezowe buty do czarnego garnituru masakra hehe, co do fryzury pani mlodej to juz wogole nie chce sie wypowiadac. To jakies low budzetowe wesele bylo??
    Oj, oj - choć nie jestem bardzo delikatny, ale nie odważyłbym się w taki sposób krytykować osób przedstawianych na zdjęciach. Wolałbym nie czytać więcej tego typu uwag w "moim" wątku. Tym bardziej, że to moja rodzina...
    Bardzo liczyłem (i nadal liczę) na merytoryczne podpowiedzi co do samych zdjęć, techniki, obróbki itp. i wiele ich otrzymałem. Jeszcze raz wszystkim dziękuję - wiele się z tego nauczyłem i wyciągnąłem wnioski. Mam nadzieję, że kolejna sesja będzie o wiele lepsza od tej.

Vitez - sama esencja podejścia pod klienta
    Pozdrawiam!
    Paweł Kaniuk - Lublin.
    www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu

Coś już napisał Awatar xdream
    Miasto
    Hindenburg

Domyślnie

Generalnie, to przeglądnąłem wszystkie foty i nie jest dobrze. W kościele za twardo to wygląda -widać bliki na twarzy, kolor źle zbalansowany. Dużo wpada tylnego światła i to zdecydowanie utrudnia, więc może faktycznie spóbować zmiękczyć te foty lub sciągnąć kolor lekko z tendencją do B/W. Plener wymaga od Ciebie troche więcej pracy z twarza panny młodej - głównie mam na myśli oczy i okolice. I rada byś raczej na początek unikał trudnego światła, bo bez dobrego softowego oświetlenia kontrującego w postaci blendy ani rusz. W temacie softlook to z tym trzeba uważać. Kwestia wyczucia - jedne foty się do tego nadają inne nie. Jeśli chodzi o mnie, to soft stosuję rzadko i to jedynie przy ciasnych portretach w bliskim otoczeniu natury -drzewa, liście. Wtedy taka mgła jest w miarę naturalna, a twarz dużo zyskuje na +.

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Podobaja mi sie zdjecia z przygotowan - zwlaszcza jedynka - ciekawy kadr.
    Co do dwojki to nie zgodzilabym sie z perqsita - mloda ma ladna cere i nie nalezy udawac ze wcale cery nie ma. Dwojka nie jestem zachwycona ze wzgldu na kadr - reka wchodzi w usta i troche mdle spojrzenie, ale skora jest okej.
    Weselicho tez fajne. I kapela i zdecia w tancu - calkiem przywoity poziom.

Natomiat na nie nie nie nie - zdjecia w kosciola. Jak mozna tak walic lampa?
    Straszne.
    Zdjecia z pleneru nie wychodza ponad sztampe.
    Blur moze byc fajna rzecza (ale ja go stosuje bardzo rzadko i lacze z mieszaniem wartsw), ale rzadko do ktorego zdjecia pasuje.
    Pkt 8 regulaminu forum

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Dzięki za konkrety - mam nadzieję, że na kolejnych sesjach będzie o wiele lepiej - o czym nie omieszkam powiadomić. I znowu będę prosił o ocenę... (ale to za jakieś 2 tygodnie).
    Ps. Kalina - wielkie dzięki za opinie. Twoje foty są dla mnie inspiracją! Poważnie - extra galeria! Respect!
    Ostatnio edytowane przez FotoZiutek ; 28-09-2006 o 21:51
    Pozdrawiam!
    Paweł Kaniuk - Lublin.

Domyślnie

1. Zdjecie swietne, szkoda ucietego lokcia no i moze troche WB do poprawy
    2. Tez BDB
    3. Nie pasuje mi na slubne
    4. Znowu mam wrazenie ze WB ale to tylko moje wraznie kadr BDB
    5. Raczej standard, ostre swiatlo cienie pod oczami no ale takie warunki
    6. Na oko dopalne lampa ...robi plaskie wrazenie i zupelnie mi sie nie podoba
    7-10 Za duza przewaga swiatla lampy preferowalbym zwiekszyc iso (nawet 1600 + odszumianie) i robic z wieksza iloscia zastanego szczegolnie ze masz jasne szklo
    11. Fajny pomysl trudny do wykonania troche niedoswietlone moim zdaniem...
    12. Znowu przewaga swiatla z lampy... ale pewnie inaczej sie nie dalo by zamrozic ruch zespolu
    13. Swietne swialo na swietne zdjecie ... tylko brak pomyslu na jakis kadr ??
    14. Fajny moment dobrze wykonany ja bym osobiscie inaczej kadrowal ale jest BDB
    15-19 Plener jak plener czasem za duza GO moim zdaniem ale na plenerach specjalnie sie nie znam wiec nie oceniam

ogolnie mowiac zdjecia udane mlodzi napewno zadowoleni
    ja tez dopiero zaczynam w tej rodzaju fotografii i tez w Lublinie wiec moze kiedys wpadniemy na siebie na jakims plenerze

ps. na jakim iso robiles kosciol + zabawa

Miasto
    Lublin

Domyślnie Koncertówki - pierwsze zmagania

Witam!
    Chciałbym poddać ocenie i krytyce kilka moich ostatnich koncertówek. To moje pierwsze zmaganie z tym tematem. Robione Tamronem 17-50 f2,8 i bardzo żałowałem, że nie udało mi się pożyczyć 70-200 f4.
    Światło i kolorki były extra, jednak jak dla mnie trudne do sfotografowania - szczególnie mocne kolory na twarzach i całości, dające przepalenia w danym kolorze i strasznie mocny zafarb... W RAWikach troszkę męczyłem, ale tylko troszkę...

1. tu uciekłem z koloru, bo było bardzo nieciekawie

2.

3.

4.

5.

Kilka więcej tu >>> Proszę o ocenę...
    Ostatnio edytowane przez FotoZiutek ; 27-10-2006 o 10:23
    Pozdrawiam!
    Paweł Kaniuk - Lublin.

Coś już napisał

Domyślnie

Jopek:-))) Z samej sympatii do tej Pani mi się podobają:-)

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów