To że zaparowane to zauważyłem, tylko tam jest taki jeden badyl na prawym lustrze że wygląda jak retusz, ale jak nie to nieA w kościele to u mnie wygląda jakby lekko w fiolet wpadało.
To że zaparowane to zauważyłem, tylko tam jest taki jeden badyl na prawym lustrze że wygląda jak retusz, ale jak nie to nieA w kościele to u mnie wygląda jakby lekko w fiolet wpadało.
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Pozdrawiam!
Paweł Kaniuk - Lublin.
www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu
19 - Przeszkadzają mi przepalone kinkiety, dokładnie to ten po lewej strasznie się w oczy rzuca. Jeśli robiłeś w raw spróbuj te kawałki wywołać jeszcze raz z -2 EV i zmontować w shopie z tym zdjeciem.
Faktycznie - w wolnym czasie posiedzę jeszcze nad tym zdjęciem - dzięki! A jak inne?Zamieszczone przez LFB
Pozdrawiam!
Paweł Kaniuk - Lublin.
Mnie się to zmiękczanie nie podoba..
O obiektywach wiem prawie wszystko
Zamieszczone przez Cichy
Faktycznie paskudny ten blur.
Hint do slubnych fotek, stereotypowy ale zawsze: zazwyczaj to panna mloda szuka fotografa, ocenia zdjecia a juz zrobione, to ona pokazuje rodzinie, znajomym itp.Zamieszczone przez Cichy
Mi takie zmiekczenie tez nie bardzo sie podobalo, ale pewnego razu bawilem sie obrobka i moja dziewczyna zakrzyczala mnie ze sliczne, cudowne, mieciutkie, ze na pewno sie bedzie podobac itp. No i oddalem kilkanascie zmiekczonych i rzeczywiscie - strzal w dziesiatke.
Tak wiec biorac pod uwage stereotypy - nalezy brac wlasnie damski punkt widzenia by fotki slubne sie klientom (a wlasciwie klientce) bardziej podobaly - zrobic takie wlasnie zmiekczone (choc rzeczywiscie trzeba uwazac by nie przesadzic).
Chyba ze robimy bardzo dobrym znajomym o ktorych wiemy ze maja taki a nie inny gust, albo gdy klienci (klientka :> ) uprzedzi ze chce normalne a nie lubi akurat zmiekczonych.
Druga seria IMHO o wiele lepsza od pierwszej.
Kurcze - a mnie się ten efekt zmiękczenia podoba... Dodaje takiej ulotności, tajemniczości, odrealnienia... Jak inaczej to uzyskać?
Pozdrawiam!
Paweł Kaniuk - Lublin.