Pozdrawiam!
Paweł Kaniuk - Lublin.
www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu
2,3 i 4 moim zdaniem najlepsze. pozdrawiam
Jakis pomysl jest... ale calosc jakos mi nie lezy![]()
Hm.. to jakiś wycinek całości... A co dokładniej "nie leży"? Kolorystyka? Kadry? Czy jeszcze coś innego?Zamieszczone przez Pikczer
Pozdrawiam!
Paweł Kaniuk - Lublin.
Pierwsze retuszowałeś? Jak dla mnie to jakaś dziwna kolorystyka w tym kościele ci wyszła.
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Nie retuszowałem - tylko kadrowanie i lekka sepia. Lustra są zaparowane.Zamieszczone przez snow
A kolorystyka w kościele... Tu nie mam jeszcze doświadczenia - a światło było trudne, bo i sztuczne w środku i naturalne z okien i jeszcze z lampy... I jeszcze oko nie wyrobione w wywoływaniu RAW-ów i ustawianiu WB... No i jeszcze karnacja skóry Pana i Panny młodej jest bardzo różna...
Pozdrawiam!
Paweł Kaniuk - Lublin.
To że zaparowane to zauważyłem, tylko tam jest taki jeden badyl na prawym lustrze że wygląda jak retusz, ale jak nie to nieA w kościele to u mnie wygląda jakby lekko w fiolet wpadało.
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
to co mi sie w tych zdjeciach podoba to kameralny kosciol
ladnie wystrojony
ale i tak na poczatek to lepiej niz niektorzy tak zwani profii
Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl
Te, ktore sa "normalne" sa - normalne (poprawnie skadrowane, naswietlone itd.)Zamieszczone przez FotoZiutek
Te zas z ktorych chciales zrobic cos innego, sa moim zdaniem przekombinowane. Np. nr 3 - do stocka ok, ale pamiatka ze slubu...troche to na sile, ale to moje zdanie.
Troche dziwna kolorystyka skory od zdjecia 6.
No i nie wiem co jest ciekawego w przyjmowaniu komunii (nr 8) - wykrzywiona twarz, pokazany jezyk, czy w końcu o Komunię Świętą chodzi.
Ja bym unikal robienia zdjec w takim momencie.
Mi ta gasnica nie lezy, pewnie masz i drugie z kadrem bez. Mysle ze jest lepsze.