A wiec nie wiem czy nie masz za dobrze z ta fabryka Canona;>
Genralnie ja czytalem ze slajdy sie powinno troszke niedowietlic czyli akurat -1/3 bedzie ok....wtedy dostajesz jeszcze wieksza rozpietosc i lepsze nasycenie tylko pamietaj ze tylko dobry zaklad dobrze wywola dobrze slajd
Tzn zalezy co bedziesz robil cz-b i jakim materialem czy slajd czy negatyw. nigdy nie mialem doczynienia z cz-b slajdem ale z negatywmi to i owszem sporo. Zalezy czy portety czy co....ja od siebie moge polecic tylko swoj ulubiony material Kodak T-rix 400 albo t-max 100 z tym ze ze wskazaniem na ten pierwszy. Malo ziarna swiena ostrosc bardzo dobry material z tym ze bardziej nadaje sie do reporterki. Do portetu to moze jakias Ilforda delte iso 50albo 125? cos takiego tez bylo by ok....z tym ze ja tymi kodakami robilem wszytsko i bylo suuuper.

z Tym ze sa to materialy nie na C41 ! wywolujesz w koreksie ale mysle dzieki temu masz 100% pewnosci jak to robic .... co do cz-b na c41 to raczej nie wiem nigdy nie robilem a jak zobaczylem efekty to sie zalamalem....jak bys mial jakies pytania co wywolywania lub odbitek czy papieru pisz smialo PW
Co wolania sladów w procesie cz-b to nie wiem nigdy nie spotkalem sie....
Pozdro.