Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
Właśnie kupiłem! Viracocha dzięki za pomoc, jak byś chciał coś podobnego nabyć, daj znać na priv-> vanmurder at gmail.com
ten miał wymieniana migawkę i na nowej, poprzedni właściciel zrobił tylko 3 rolki, jest trochę podrapany, ale ponoć działa bez zarzutu, używał go jakiś fotoreporter dla lokalnej gazety.

W rekach będę miał go, dopiero za kilka dni, jedzie do mnie z Teksasu.

Po pierwszej rolce na pewno podzielę się doznaniami.

Od 2 lat pstrykam 100% cyfrą, ale zmęczony już jestem bracketingiem wszystkich fotek z rodzinnych wypadów robionych 5D...
jak mi za to płacą - nie ma bólu, ale jak mam z wszystkich zdjęć z wycieczki rodzinnej do Disneylandu robić HDRy to mi się zygać chce i dioptrie lecą od wybałuszania gał w ekran kompa ... potrzebuje coś co wypluwa dobre fotki z puszki stąd decyzja o powrocie do korzeni ...

pytanie nr 2:

jaki film na rynku ma teraz największa rozpiętość tonalną?
ile EV? 10? więcej?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Mam również 1V na oku, jak mi się uda wyrwać go w dobrej cenie, 1n pojedzie do Viracocha
To zalezy czy chcesz robic slajdy czy normalny negatyw ale jak sadze chyba tylko slajdy. Polecam velvie 100 rewelacyjny slajd ze swietna rozpietoscia. Jezeli klisze to Fujufilm reala jest naprawde dobrym negatywem uzywalem jej najczesciej i byla b.dobra.

Postaraj sie wyrwac tego 1v bo o naprawde jest super puszka....juz nie mowiac o szybkosci ale ten Af z Twoimi jasnym stalkami to przestaniesz robic 5d

Co do tej 1n to balbym sie tylko o mechanike lustra bo na to wyglada ze cos kolo 100tys ma juz przejechane....no coz zobaczysz jak nie padnie po pierwszych 10 rolkach to troche nim jeszcze sie porobi.

Pozdro