Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Tania lampa do G9 ?

Coś już napisał Awatar gareth

Domyślnie

Szczerze mowiąc to i 530 i 580 i 430 nawet z G9 to bedzie jakis straszny przerost formy nad treścia... A do tego tragicznie nieporęczne :/
    Może coś z mniejszych sunpaków, albo 380ex?

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gareth Zobacz posta
    Szczerze mowiąc to i 530 i 580 i 430 nawet z G9 to bedzie jakis straszny przerost formy nad treścia... A do tego tragicznie nieporęczne :/
    Może coś z mniejszych sunpaków, albo 380ex?
    To już nie lepiej dołożyć trochę do 430EX i miec obracany palnik? Duża lampa do małego aparatu to przerost formy nad trescią? Niby czemu? Jeśli nie 580, 530, nawet nie 430, idąc dalej tym tropem możnaby kupic spokojnie 220EX, bo i tak jest mocniejsza od wbudowanej..

Masz tu porównanie 420EX i 38EX:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=1267
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Dopiero zaczyna Awatar MFor
    Miasto
    Grajewo

Domyślnie

Ja używam lampy SUNPAK RD 2000. Jak na razie jestem zadowolony, no i komplecik nie wygląda "pokracznie".

Coś już napisał Awatar gareth

Domyślnie

Slider, chodzilo mi o to mniej wiecej że przeciez sama lampa bedzie wazyc tyle ile aparat ;p przy czym bedzie od niego wieksza - chodzi mi tylko i wylacznie o ergonomie uzytkowania.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gareth Zobacz posta
    Slider, chodzilo mi o to mniej wiecej że przeciez sama lampa bedzie wazyc tyle ile aparat ;p
    Wiem. Ta kwestia byla już wielokrotnie poruszana, mimo to nadal twierdzę, że rozwodzenie się nad wielkościa lampy, wiedząc przy tym jakie daje ona mozliwości jest bez sensu. Argumenty mówiące o tym, że takie lampy podpinane do aparatów z serii "G" wygladają "komicznie" dowodzą jedynie, że dany delikwent nie ma zamiaru tego kupować i bynajmniej nie jest to przerost formy nad trescią..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

arcia
    Guest

Domyślnie G9 a 380EX

witam
    czy ktosik sprawdzał czy to połaczenie działa?
    z góry dzięki

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie ma co sprawdzać, będzie działać :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów