Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62

Wątek: Jak zachecic koleżanke/modelke do sesji?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    1)Z tego co wiem, to polskie prawo jest w uogólnieniu takie głupie, że nie możesz używać silniejszej broni do walki z przestępcą niż on ma. (wkroczenie złodzieja na posesję a broń palna itp itd).
    2)Pomijając pkt 1. jak rozpoznam nieprzyjaznych dresów od sportowców, którzy przyjechali na Mistrzostwa Lekkoatletyczne Juniorów (8-13 lipca w Bydgoszczy )
    Sam mam batona (pałkę teleskopową) - fajna sprawa. Generalnie powinien na dwóch średnich drechów spokojnie wystarczyć (ale ważny w samoobronie jest efekt zaskoczenia), z tym że jeśli nie planujesz ich zatłuc (naprawdę solidnie okaleczyć), a masz np rozłożony statyw z lampą i softboxem, to czas na jaki ich 'tylko' ogłuszysz (zakładając że nie uciekną po pałowaniu) może nie wystarczyć na złożenie sprzętu i ewakuację (pewnie takie typy mają jakąś kosę w kieszeni, której nie planowali w pierwszym momencie użyć bo sądzili że dwóch na jednego wystarczy).

ad1. czy po takiej samoobronie pałką planujesz zgłosić to na policję? Jeśli ja miałbym sytuację w której udało mi się uratować przez pałowanie przeciwnika raczej bardzo szybko bym się zawinął z miejsca zdarzenia. Zawsze możesz powiedzieć że przyszli z nożem, chyba Twoje zzeznanie przeciwko słowom typów którzy już byli notowani (a raczej tacy często są na komendach) raczej będzie miało większą wartość.

ad2. rozpoznasz np. po
    - zaczepce typu: 'daj fajkę', 'zapomniałem telefonu pożycz na chwilę', 'to mój aparat złodzieju',
    - poobijanej mordzie,
    - woni alkoholu,
    - brakach w uzębieniu,

dość offtopicu. Pokaż zdjęcia jeśli już dojdzie do tej sesji
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 18-06-2008 o 19:16
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uprawnienia umieszczania postów