Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: Jak zachecic koleżanke/modelke do sesji?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    0. Komplementy
    1. Urok osobisty.
    2. Siła perswazji.
    3. Zachęta finansowa.
    4. Obietnica kariery modelki.
    5. Groźby karalne.
    6. Szantaż.
    7. Porwanie.
    hehee a to działa też w drugą stronę? tzn na kolege, który ma opory, żeby fotki zrobić??

swoją drogą to chłopaki dobrze mówią...nie ma to jak dobry bajer, ze fotogeniczna, ze chcesz rozbudowac swoje portfolio i wydaje Ci się, że właśnie ONA jest odpowiednią "modelką" :wink:
    ważne żebys miał dobry pomysł i był otwarty na jej propozycje, tzn zapytał Ją czy ma jakieś wyobrażenie na temat swoich zdjęć i czy może jakieś propozycje. To tyle z babskiego punktu widzenia...powodzenia

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Czy to takie ważne?? Przecież chłopak jeszcze chyba nie chcę kariery robić, a jedynie co to poćwiczyć tak mi się wydaję. Ja osobiście nigdy zgody nie załatwiałem na piśmiej jak dotychczas. Wystarczy mi umowa słowna. IMO taka pisemna zgoda którą damy dziewczynie, a nie jest obeznana, troszkę ją przeraża i odrzuca.
    Wiesz, jest to pewnego rodzaju zabezpieczenie, które warto mieć. Wątpię aby się przeraziła, przecież to jest normalny tekst. Wiesz, zmieni zdanie, a żeby gdziekolwiek publikować zdjęcie zgodę powinien mieć. Warto też zaznaczyć, że w przypadku osoby niepełnoletniej, aby podpisać taką umowę - umowę o wykonanie i wykorzystanie fotografii, w której są ściśle określone warunki - musi na piśmie wyrazić zgodę prawny opiekun dziewczyny.

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    0. Komplementy
    1. Urok osobisty.
    2. Siła perswazji.
    3. Zachęta finansowa.
    4. Obietnica kariery modelki.
    5. Groźby karalne.
    6. Szantaż.
    7. Porwanie.
    1,2 jest OK, reszta nie przejdzie Warto się uśmiechać, żeby nie odstraszyć dziewczyny swoją gburowatością Reszta jest na przymus o czym pisano w wątku, że wtedy niezbyt zdjęcia wyjdą jak będzie pozowała bo cudem się dała namówić

Cytat Zamieszczone przez Amat Zobacz posta
    8.Ślub i...problem z głowy
    Aż tak jesteś zdesperowany?

Cytat Zamieszczone przez kropelka_ona Zobacz posta
    hehee a to działa też w drugą stronę? tzn na kolege, który ma opory, żeby fotki zrobić??

swoją drogą to chłopaki dobrze mówią...nie ma to jak dobry bajer, ze fotogeniczna, ze chcesz rozbudowac swoje portfolio i wydaje Ci się, że właśnie ONA jest odpowiednią "modelką" :wink:
    ważne żebys miał dobry pomysł i był otwarty na jej propozycje, tzn zapytał Ją czy ma jakieś wyobrażenie na temat swoich zdjęć i czy może jakieś propozycje. To tyle z babskiego punktu widzenia...powodzenia
    Na mnie by chyba nie podziałało ;P

W ogóle to tak jak radzi koleżanka, jeśli jest bardzo chętna to zapytaj ją jakby sobie całość wyobrażała i dołóż swoje propozycję. Może na początku gdy to dziewczyna będzie miała pomysł jakiś i chęci go realizować będzie Ci łatwiej bo ona sama będzie wiedziała jakie chce zdjęcia Myślę, że zaproponowane przez koleżankę rozwiązanie o wymianie pomysłów, ich wzajemnym uzupełnieniu, dla Ciebie jako początkującego może się okazać korzystne
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dodatkowo proponuję żeby taka koleżanka/modelka była z jakąś swoją koleżanką..bo:
    po pierwsze - będzie im raźniej,
    po drugie druga dziewczyna pomoże np. w makijażu itp.,
    po trzecie zabezpieczy w pewien sposób przed różnymi "plotkami" w wiadomym temacie
    po czwarte - jak dobrze wypadniesz to będziesz miał dwa razy większą reklamę wśród innych koleżanek..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

nie taki diabel straszny
    dziewczyny jak najbardziej sie zgodzily i jak to one określiły "poczuły sie wyróżnione".

Coś już napisał
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Domyślnie

Jest kilka sposobów na wyciąganie koleżanek na sesje U mnie zaczęło się to tak, szukałem ciekawych miejsc by porobić jakieś fotki, jedna koleżanka znała takie miejsce więc się wybraliśmy. Przy okazji zrobiłem jej troszkę fotek podczas spacerku - przed wyjściem nie wspominałem nawet o tym że jej jakieś foto porobię. Fotki jej się spodobały bardzo, i wrzuciła kilka z nich na naszą-klasę. Później zaproponowała mi kolejną sesję z której fotki również wrzuciła na NK. Wtedy wszystko się rozkręciło, kilka dni po 2 sesji wybraliśmy się razem do clubu, były tam również jakieś jej koleżanki, coś zaczęła opowiadać o tym że robię fotki i właśnie fotki na NK ja jej robiłem. Skończyło się tak że w 1 wieczór 3 dziewczyny zaproponowały mi wybranie się na sesje z nimi, nawet nie musiałem pytać o numery telefonu Wybrałem się z każdą na sesje Nie dają mi teraz spokoju :P Niema tygodnia by jakaś koleżanka mi nie proponowała wypadu na sesje. Oczywiście na sesje zawsze chodzi się tylko w 2 osoby, ja i koleżanka bo inne osoby mogły by tylko peszyć modelkę. Ostatnio nawet nie ma czasu by iść porobić zdjęcia widoczków bo sesja goni sesje
    A gdy podoba Ci się jakaś koleżanka którą chcesz wyciągnąć na sesje to proponujesz jej sesję, później pokazujesz fotki z poprzednich sesji, a jak sądzi że jest niefotogeniczna, to mówisz że inne modelki też tak mówiły, jak namówisz ją na sesje początek może być ciężki, ale po jakimś czas atmosfera się rozluźnia i jest coraz ciekawiej
    Oczywiście koleżanka później pochwali się innym koleżanką :P one pozazdroszczą jej zdjęć i się zgłoszą do Ciebie :P
    Z czasem koleżanki będą coraz odważniejsze i będą przybierać coraz odważniejsze pozy
    I tak się tą zabawę rozkręca
    Trzeba będzie pomyśleć nad jakimś szkiełkiem do portretów bo kit za bardzo ogranicza mnie już
    Życzę powodzenia
    Ostatnio edytowane przez yakuza ; 28-05-2008 o 19:54

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

@yakuza - kup sobie c 50/f1.8 - perfekcyjny stosunek jakość/cena. Sądząc po wieku domniemam że na zabawki typu c 50 /f1.4 lub eLki szkoda trochę pieniędzy...

Pozdrawiam
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Eh, jak to dobrze mieć 19-letnie koleżanki...
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Oj bardzo dobrze Albo młodsze ;-)
    U mnie podobnie jak u yakuza było, ale nie mam aż tyle pracy :-) Generalnie ja wybieram, z którą chce mi sie iść, a z którą nie

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    nie taki diabel straszny
    dziewczyny jak najbardziej sie zgodzily i jak to one określiły "poczuły sie wyróżnione".
    No widzisz, do odważnych świat należy

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    @yakuza - kup sobie c 50/f1.8 - perfekcyjny stosunek jakość/cena. Sądząc po wieku domniemam że na zabawki typu c 50 /f1.4 lub eLki szkoda trochę pieniędzy...

Pozdrawiam
    Przepraszam, czy wiek jest wyznacznikiem tego czy ktoś może posiadać eLki albo USM? Na zasadzie masz 17 lat to nie kupuj eLek bo co? Bo masz 17 lat? Mógłbyś to wytłumaczyć?

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Eh, jak to dobrze mieć 19-letnie koleżanki...
    Bardzo dobrze

Cytat Zamieszczone przez westu Zobacz posta
    Oj bardzo dobrze Albo młodsze ;-)
    U mnie podobnie jak u yakuza było, ale nie mam aż tyle pracy :-) Generalnie ja wybieram, z którą chce mi sie iść, a z którą nie
    Ale wiesz... nie za młode :razz:
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Przepraszam, czy wiek jest wyznacznikiem tego czy ktoś może posiadać eLki albo USM? Na zasadzie masz 17 lat to nie kupuj eLek bo co? Bo masz 17 lat? Mógłbyś to wytłumaczyć?
    może źle się wyraziłem... oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie aby w takim wieku mieć dobre szkło...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów