Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Wątek: Jak zachecic koleżanke/modelke do sesji?

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

z jednej strony "z niewolnika nie ma robotnika" z drugiej moze ktos nie wie ze moze rewelacyjnie wygladac na fotkach i naturalnie zachowywac sie na sesji, dopoki nie sprobujesz i nie zaproponujesz to sie nie dowiesz czy bedzie dobrze czy zle, jeszcze na plus wydaje mi sie ze jesli to bedzie kolezanka i do tego w podobnym wieku to bedzie dziewczyna mniej sie stresowala niz by miala isc na jakas "profesjonalna" sesje, moze ktoras marzy o karierze modelki, to bedzie latwiej, moze na poczatek gdzies na powietrzu zeby mniej sie czuly skrepowane i moze dwie na raz zeby czuly sie razniej

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

walnij jakiś plakat na tablicy ogłoszeń w swoim LO (sądząc po wieku z profilu to chyba już wiek licealny), zaczną się zgłaszać chętne, porobisz zdjęcia - może za jakiś czas te ładne dziewczyny z Twojego otoczenia (które na razie nie widzą potrzeby pozowania) zmienią zdanie widząc zainteresowanie innych oraz efekty współpracy...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    Pytanie pewnie dość lamerskie, ale nie wiem w jaki sposób zachecic dziewczyny do sesji. Jakis dobry tekst/argument żeby nie wyjść na głupka

Pytanie wcale nie lamerskie tylko zwyczajne proste. Dużo osób w Twoim wieku ma z tym problem. Aczkolwiek w Twoim wieku najłatwiej o rozwiązanie tego problemu. Jesteś w szkole gdzie masz mnóstwo dziewczyn (no chyba że to mechanik tak jak kiedyś znajomy miał 408 chłopa w szkole i Panowie gwizdali na boisku jak zobaczyli cokolwiek w spódnicy - pewnie w spodniach też)

Dobry tekst? To co Panowie radzą. Żaden tekst nie zastąpi Ci portfolio. Zagadujesz do dziewczyny w podobny deseń jak kolega radzi:

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    tu nie trzeba żadnego "tekstu" :-). Mówisz że robisz zdjęcia, to twoje hobby i chętnie zrobisz koleżance kilka zdjęć.
    I pokazujesz jej dotychczasowe zdjęcia. No i tutaj masz kwestie:

a) podobają się jej Twoje zdjęcia i się zgadza
    b) nie podobają się jej Twoje zdjęcia i się nie zgadza
    c) podobają się jej Twoje zdjęcia ale kręci, że się nie nadaje (wtedy trzeba mieć asa w rękawie odnośnie uśmiechu, itd.
    d) nie jest zainteresowana w ogóle propozycja, bo nie lubi zdjęć albo poprostu tak ma.

Odnośnie odwagi to tak jak kolega radzi:

Cytat Zamieszczone przez Adam Kasprzak Zobacz posta
    Jak dziewczyny się spytają co dostaną w zamian to powiedz - buzi muszę przyznać, że całkiem nieźle to działa

Odwagi chłopie!!
    Proponuj albo odbitki, np. korzystne jest wywołanie 10 szt w formacie 15x21cm i nagranie płyty z danymi Twoimi, wiadome, płytka wędruje - Twoje dane też. Ale poczyniłbym tak, dopiero gdy masz pewność, że materiał, który oddajesz modelce na tyle Cię zadowala, że chcesz łączyć to z kontaktem do Ciebie. Pamiętaj takie coś ma dwie strony. Jak zdjęcia ładne to pozytywne, bo widzą kto je robił i zapisują kontakt, negatywne gdy zdjęcia są nieciekawe i wtedy wiedzą kogo unikać

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Tak jak ktoś napisał wyżej - jak dziewczyna/chłopak nie chce, a Tobie się uda daną osobę namówić, to najprawdopodobniej wyjdzie lipa.
    Zdjęcia wymuszone są sztuczne, dziewczyna albo musi chcieć bo to lubi, albo będzie się tak stresować, albo z przymusu siedzieć, że szkoda czasu.
    Logiczne, że jak pierwszy raz pozuje to może się stresować.

Niemniej jednak pamiętaj staraj się tak robić zdjęcia, abyś kolejnej osobie mógł już je pokazać - jak to się czasami mawia - "zlecenie rodzi zlecenie"

Życzę powodzenia
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Ja od siebie mogę powiedzieć że najlepiej znaleźć taką która sama chce żeby jej porobić zdjęcia a później jak się pochwali koleżanką to już tylko łatwiej.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Ja od siebie mogę powiedzieć że najlepiej znaleźć taką która sama chce żeby jej porobić zdjęcia a później jak się pochwali koleżanką to już tylko łatwiej.
    No, no Wśród młodzieży (jak i pewnie wśród starszych ) jest popularny Grono.net - możesz dać argument, że będzie miała ciekawe fotki w galerii itd.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

...to ja tak polzartem dorzuce: w ostatecznosci mozesz zrobic nekro- czy cave- foto ]:-> => 'bejsbolem' czy innym czyms ciezkim (body aparatu moze sie przydac) niekulturalnie w potylice i model(ka) nie bedzie stawiac juz oporu... Gorzej z pozami... ale coz... to taki 'dowcip' jest
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

a Tobie chodzi o taką sesje z ładnym portretem czy ładnie robieraną bo to nie do końca sprecyzowane
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Picia napisał: problem jest w tym, ze mam kilka ladnych dziewczyn w swoim otoczeniu, ale one nawet nie chce takich zwyklych zdjec.. a co dopiero mówić o jakis pozowanych sesjach.
    a jakie to są te niezwykłe zdjęcia?

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

...niezwykle? to pewnie takie jak 'cudowna woda'
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

zwykle, czyli przy jakis spotkaniach.. zwyczajne pstryki grupowe itp.
    a sesja w znaczeniu ładnego portretu. rozbierana moze troche pozniej

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów