Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: [Arek_Gd]Ptaki. Nad morzem

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Chyba znam ten pomost
    Wschodni brzeg, gdzieś przed Nowymi Gutami, biwakowisko?
    Lubię Śniardwy jak mało który kąt na Ziemi, znam je.. Piękne i bardzo trudne jezioro do pokazania na fotografii, mi się jeszcze nigdy nie udało. Odrobinę śniardwowego klimatu czuć na 5... ale tylko odrobinę.
    Ładny motyw z wierzbami, ale wymaga pięknego światła, jakiegoś bardziej dramatycznego nieba i sprzątnięcia tego "dywanika" rzecz jasna. Popróbuj po zachodzie słońca w tym miejscu, tafla się wtedy pięknie srebrzy a na niebie gorący spektakl. Ja próbowałam - ale było już za późno i za ciemno. No i szerzej, szerzej - toż to Śniardwy!
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 07-06-2008 o 11:46

Domyślnie

Dokładnie! Pomost przed miejscowością Nowe Guty, widoczny z drogi. Te kolejne zdjęcia są z Niedźwiedziego Rogu.

Generalnie byłem tam przejazdem, więc nie miałem szans na światło przed/po zachodzie.

Dzięki za odwiedziny
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Domyślnie

Po raz pierwszy w życiu miałem przyjemność 'pobiegać' z obiektywem makro, oto efekty:

8.

9.

10.

11.

pzdr

p.s. wiem wiem, że powinienem mrówki pokazywać, ale zacząłem od nieco większych obiektów :wink:
    Ostatnio edytowane przez Arek_Gd ; 12-08-2008 o 23:53
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ładne kadry, ładny obiekt, światło też ładne, ale ostrości za mało
    Chyba za małą przysłonę dałeś... Pierwszy tak jasny obiektyw?

Domyślnie

Dzięki,
    co do przysłony to nie była mała jak na taki obiektyw, bo na pierwszym zdjęciu f/4,5 a na kolejnych f/5,6 i f/7,1 jak dobrze pamietam. Za każdym razem celowałem o oczy motyla, na zdjeciu nr 10 widać nie trafiłem. A z tą GO to taki pewnie urok tego obiektywu. Aby cały motyl był ostry musiałbym chyba przymknąć do f/16 albo jeszcze bardziej.
    Ostatnio edytowane przez Arek_Gd ; 14-08-2008 o 10:43

Domyślnie

Tak sobie pomyślałem, że po dwóch latach można by odświeżyć nieco ten wątek

Kilka dni temu, po wielu miesiącach znalazłem chwilę dla siebie i wyruszyłem z aparatem nad morze. Pomyślałem, że pora spróbować "ptasiej" fotografii, tym bardziej że poza kilkoma pstrykami z zoo nie mam zupełnie doświadczenia w tej dziedzinie. Z chęcią wysłucham Was, bo na uwagach najbardziej mi zależy. Kto wie, może złapię bakcyla i przynajmniej dla zdrowia więcej czasu zacznę spędzać na świeżym powietrzu

Na pierwszy ogień kilka "wodnych"

12.

13.

14.

15.

....i na zachętę jedna z serii "powietrznej" ;-)

16.

Bywalec Awatar filharmoniusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mnie szczególnie urzekł obrazek nr 9. Do końca nie potrafię stwierdzić dlaczego ale ta trawka miła dla oka

Coś już napisał

Domyślnie

nr 13 wbrew wszystkim zabobonom jak dla mnie super
    a szkiełko z IS czy bez ??

Domyślnie

300/4 IS + EX 1.4 II. Jakich zabobonom?

Coś już napisał

Domyślnie

no wiesz nr 13 :P
    ale ptaszki bardzo fajne

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów