Pełne logo forum CB.
Tylko logo Canon-a.
Trochę głupio mi komentować na in - ,ale m_o_b_y ma sporo racji.. Widać kiepską jakość nadruku, ale przede wszystkim tandetę samego kubka.. Parę lat temu jakaś lokalna TV Kablowa uraczyła mnie czymś takim.. Naprawdę nic przyjemnego. Może to tylko prototyp, albo zbyt dokładne zdjęcia 8) , ale jakościowo odstaje np. od smyczy i ID..
A myśleliście kiedyś o kubkach ze stali nierdzewnej (termicznych) z grawerowanym logo? Nie powinny być droższe niż 20-25 PLN. Inna sprawa że wtedy b&w. A właściwie gray2gray..
edit:
PS - tandeta kubka = kiepska jakość tego porcelitu. Ale może to tylko testowe egzemplarze są w III gat..
Ostatnio edytowane przez XLesio ; 18-06-2008 o 21:23
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
Myślałem o samym logo, bo jest świetne.
Kogo obchodzi ta cała reszta ?
Pozdrówka
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ciekawe, jak i na jakiej podstawie kwestionujesz jakość materiału kubka ?
Sądząc z wyglądu jest OK.
A za kubki metalowe, to ja bym podziękował i chyba nie tylko ja.
Pozdrówka
Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 18-06-2008 o 21:26 Powód: Automerged Doublepost
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
m_o_b_yNa podstawie 8 lat w branży reklamowej, w tym 5 zajmowania się gadgetami.. Nie pisze tego w akcji samochwała, bo byłem zwykłym koniem roboczym, ale dałem wystarczająco dużo zleceń i widziałem dostatecznie dużo próbek żeby mieć jakieś wyobrażenie. Oczywiście nikt nie może ocenić wyłącznie po zdjęciach, ale rysunek też się wydaje trochę nieostry.. Nie wiem czy to pełny sitodruk, czy tylko kalkomania. Czasami za rozsądne pieniądze można znaleźć kolorowy tapondruk na takich gadgetach.. A jeśli chodzi o twój stosunek do metalowych - zaskoczyłeś mnie. I tyleCiekawe, jak i na jakiej podstawie kwestionujesz jakość materiału kubka ?
A wszystko powyższe nie zmienia faktu, że i tak taki chcę![]()
I tylko jeden głos ZA: ja też jestem za zostawieniem logo, czyli samego Canon-Board.info (bez dopisków pod), z ew. nickiem i ID
Ostatnio edytowane przez XLesio ; 18-06-2008 o 21:42
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
Panowie jakość będzie kiepska bo technologia wykonania jest do kitu. Wydruki do tego rodzaju kubków robione są na zwykłej "plujce", a następnie wgrzewane w kubek. Same kubki oczywiście od małych żółtych ludzików są tak nędznej jakości, że może się okazać iż każdy "wyjdzie" inny.
Nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz iż porcelana jest "kiepskiej jakośic" w III gatunku. Osobiście (mając kubek w ręce) absolutnie nie uważam iż porcelana jest III gatunku - to absurd. Jaka jest jakość nadruku widać na zdjęciach. Osobiście powiem iż logo z odległości ok. 40-50 cm prezentuje się bardzo dobrze. Przy oglądaniu z bliska widać oczywiście niedoskonałości druku (zresztą jaka metoda ich nie posiada).
EOS + Speedlite
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Metoda którą został wykonany kubek to metoda "Grawerton". Oczywiście możemy wrócić do starego i sprawdzonego sitodruku lub tampodruku jednakże są trzy warunki : wszystkie kubki są dokładnie takie same (wykonanie kilkudziesięciu matryc zupełnie mija się z celem z powodów ekonomicznych), minimalne zamówienie to 100 sztuk oraz znacznie wyższe koszty próby.
A tak na marginesie tak kubki jak i porcelana są produkcji polskiej.
Ostatnio edytowane przez axk ; 18-06-2008 o 21:53
EOS + Speedlite
:wink: No w sumie i mogłoby być.. Ale jakoś tak wewnętrznie buntuję się przed reklamowaniem firmy która tak zlała ojca_założyciela, i wszystkich forumowiczówNie dość że mają nas w d., to chcemy jeszcze wyłącznie ich logo na kubku? Ja wolę być członkiem forum, a nie kolejnej korporacji.. No ale znowu kwestia pod dyskusję i pewnie ankietę na forum.
A żeby pozamykać niepotrzebne materiałoznawcze spory: 8)
- Pierwszym elementem, po którym sprawdzasz jakość porcelitu, jest podstawa kubka. A właściwie krawędź na której porcelit jest zazwyczaj nie zalany do końca. Tam widać jego grubość, temp. wypalania, jakość samej glinki. Macie 100% rację, że nie mając go w ręku nie można go ocenić. Ale nawet na tych zdjęciach widać że na dole kubka są przebarwienia i właśnie 'niedomknięcie' szkliwa.W takim razie nie będę jej nazywał III gatunkiem. Może inne porównanie - to tak jak np. z kodakiem Gold, vs. Fuji XTRAOsobiście (mając kubek w ręce) absolutnie nie uważam iż porcelana jest III gatunku - to absurdKubki do takich gadgetów w 3/4 pochodzą od braci skośnych. Ich cena w hurcie, to od 0.4 do 5 PLN. Ten wygląda (znów się przyznam do niedokładności - via foto) na solidne 1 PLN..
Ale to przecież tylko kwestia wyborów dokonanych przez producenta. Żeby zakopać topór powiem tak: Prawda jest taka, że 80% porcelany na rynku tak wygląda. A moje marudzenie traktujcie jak skrzywienie zawodowe 8)
I żeby zamknąć temat:
JA NAPRAWDĘ NIE WYBRZYDZAM I CHCĘ TAKI PRZYNAJMNIEJ JEDEN!![]()