Zobacz wyniki ankiety: Jakie logo życzysz sobie na kubku?

Głosujących
32. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 15 z 26 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 258

Wątek: Kubki forumowe by axk - zbieramy chętnych !

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Słowem nie pierwszy raz poczułem się olany przez potentata
    Nie było tematu.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta

Żaden.

Jeśli nasze forum nie ma żadnego związku z firmą Canon, to chyba przed wykonaniem tych wszystkich gadżetów trzeba uzyskać zgodę na wykorzystanie zastrzeżonego znaku firmowego, aby nie popaść w kolizję z prawem.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Potraktujmy to jak uczciwą wymianę 1:1 za noszenie ich reklamy na pasku z aparatem
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Jeśli nasze forum nie ma żadnego związku z firmą Canon, to chyba przed wykonaniem tych wszystkich gadżetów trzeba uzyskać zgodę na wykorzystanie zastrzeżonego znaku firmowego, aby nie popaść w kolizję z prawem.
    Pozdrówka
    Mamy inną (podobną ale inną) czcionkę .
    Poza tym równie dobrze mogliby się przyczepić że nosimy zastrzeżony znak handlowy/firmowy na szyi (czyli na aparatach) .

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Pozdrówka
    Jeżeli Canon miałby stwarzać problemy w kwestii umieszczania jego logo na gadżetach reklamowych za które sami płacimy jednocześnie "robiąc" mu darmową reklamę, to taka postawa zakrawała by na kompletny absurd.
    EOS + Speedlite

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jeżeli Canon miałby stwarzać problemy w kwestii umieszczania jego logo na gadżetach reklamowych za które sami płacimy jednocześnie "robiąc" mu darmową reklamę, to taka postawa zakrawała by na kompletny absurd.

Tobie może się tak wydawać, ale prawo jest prawem.
    Zauważyłeś chyba, jak w różnych publikacjach zamieszcza się całe listy zastrzeżonych znaków firmowych.
    Wiesz dlaczego?
    Wyobraź sobie, że ktoś bez Twojej wiedzy używa logo Twojej firmy w działalności gospodarczej.
    Z pewnością Canon da zgodę, choć przecież nie musi.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Miasto
    SK

Domyślnie

Tobie może się tak wydawać, ale prawo jest prawem.
    Zauważyłeś chyba, jak w różnych publikacjach zamieszcza się całe listy zastrzeżonych znaków firmowych.
    Wiesz dlaczego?
    Wyobraź sobie, że ktoś bez Twojej wiedzy używa logo Twojej firmy w działalności gospodarczej.
    Wiem i rozumiem co masz na myśli. Moja wypowiedź była dosyć "luźna" i raczej z "przymrużeniem oka" :-).

Z pewnością Canon da zgodę, choć przecież nie musi.
    Moim zdaniem wystosowywanie oficjalnego zapytania do Canon Polska odnośnie umieszczania ich logo na forumowych gadżetach było by dosyć "niebezpieczne". W przypadku odpowiedzi odmownej (a takiej wykluczyć nie można) oficjalna dystrybucja gadżetów była by mocno utrudniona. Dobrze jest, jak jest.
    EOS + Speedlite

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mamy inną (podobną ale inną) czcionkę .
    Poza tym równie dobrze mogliby się przyczepić że nosimy zastrzeżony znak handlowy/firmowy na szyi (czyli na aparatach) .

To chyba jednak nie to samo.

Firma Canon przecież może preferować sprzedaż gadżetów reklamowych własnej produkcji i na tym sowicie zarabiać, zamiast odpuszczać to innym.

Np. VW swoje gadżety reklamowe rozprowadza poprzez tych samych dilerów, którzy sprzedają samochody i zapewne by ścigała przedsiębiorców sprzedających kubki z jej logo. Mają wielki wybór najróżniejszych gadżetów z logo VW i AUDI. Mam taki firmowy kubek kupiony kiedyś z nudów w oczekiwaniu na zakończenie przeglądu auta i pamiętam, że nie był tani.:grin:

Nb. firma, w której pracuję miała kiedyś sprawę w sądzie z inną firmą, która miała nazwę różniącą się tylko o jedną literę. Ponieważ tamta firma została zarejestrowana jako pierwsza, więc próbowała wymusić zmianę nazwy na mojej firmie. Jednakże powództwo zostało oddalone. :grin:
    Tak więc bywa różnie, a nieznajomość prawa nie zwalnia z konieczności jego przestrzegania
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Miasto
    SK

Domyślnie

Po długim oczekiwaniu w końcu mogę zaprezentować zdjęcia próby. Jeżeli chodzi o jakość odwzorowania elementów graficznych to moim zdaniem stoi ona na przyzwoitym poziomie. Jeżeli chodzi o zaproponowany pasek wokół kubka to poszerzyłem nieco jego szerokość (10 mm) aby zobaczy jak będzie się prezentował. Niestety ze względów technicznych nie jest możliwe naniesienie go na całym obwodzie kubka (szczegóły na zdjęciach) tak więc moje propozycje są dwie : albo zostawiamy pasek jednakże znacznie węższy (3-4 mm) lub całkowicie z niego rezygnujemy.

Doskonale zdaję sobie sprawę iż zdjęcia nie oddadzą rzeczywistego wyglądu, tak więc jeżeli byłby ktoś zainteresowany osobistym sprawdzeniem jakości wykonania to oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie spotkania.

EOS + Speedlite

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Po długim oczekiwaniu w końcu mogę zaprezentować zdjęcia próby. Jeżeli chodzi o jakość odwzorowania elementów graficznych to moim zdaniem stoi ona na przyzwoitym poziomie. Jeżeli chodzi o zaproponowany pasek wokół kubka to poszerzyłem nieco jego szerokość (10 mm) aby zobaczy jak będzie się prezentował. Niestety ze względów technicznych nie jest możliwe naniesienie go na całym obwodzie kubka (szczegóły na zdjęciach) tak więc moje propozycje są dwie : albo zostawiamy pasek jednakże znacznie węższy (3-4 mm) lub całkowicie z niego rezygnujemy.

Doskonale zdaję sobie sprawę iż zdjęcia nie oddadzą rzeczywistego wyglądu, tak więc jeżeli byłby ktoś zainteresowany osobistym sprawdzeniem jakości wykonania to oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie spotkania.

Okropne.
    Wychodzi z tego straszny kicz.
    Ponawiam prośbę, aby zostało tylko logo CANON i nic więcej.
    Ewentualnie jeszcze ten pasek u góry, ale wąski.
    Reszta jest naprawdę zupełnie niepotrzebna !!!
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Strona 15 z 26 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów