Niestety po dzisiejszej rozmowie z firmą która miała zostać domniemanym wykonawcą formumowych kubków, zmuszony zostałem do zmiany dostawcy (nie z mojej winy, problem firmy). Dostawca obecny także jest sprawdzony i pewny. Jeżeli chodzi o zmianę kosztów całkowitych (kubek wraz z opakowaniem oraz wysyłką) to wzrosną one o 6.50 zł. na sztuce.
Co nam daje zmiana dostawcy oraz ceny? Wcale nie mało. Po pierwsze kwestia nadruków. Kubek może zostać pokryty wieloma różnokolorowymi polami graficznymi, w praktyce oznacza to iż w zasadzie nie ma limitów odnośnie ilości nadruków, ich umiejscowienia oraz kolorów. Cena pozostaje bez zmian czy to na kubku będzie jedno pole z jednokolorowym nadrukiem czy też 30 pól a każde 20 kolorowe umieszczone w innym miejscu. Wydaje mi się iż to duża różnica. Sprawa kolejna to szybkość realizacji zamówienia. Termin zamyka się w przedziale 2-3 dni czyli bardzo szybko. Próbę przedstawił bym przed oficjalnymi wpłatami ale po oficjalnym zatwierdzeniu całego projektu (jest o wiele tańsza niż w poprzedniej firmie). Teraz prawdopodobnie sprawa najważniejsza czyli limit zamówień : produkcję można rozpocząć przy zamówieniu 60 sztuk a nie 100 sztuk jak poprzednio.
Jeżeli z jakiegoś powodu osoby które do tej pory zadeklarowały chęć nabycia pewnej ilości kubków chcą się wycofać całkowicie lub zmienić ilość zamówień to oczywiście nie ma z tym żadnego problemu. Proszę tylko o informację.
Aby nie być gołosłownym przedstawiam cennik :
Kubek : 27.00 zł.
Opakowanie : 4.00 zł.
Przesyłka (list polecony priorytetowy) : 5.50 zł.
Całość : 36.50 zł.
Moim zdaniem cena nie jest zasadniczo większa a korzyści płynące z jej nieznacznego wzrostu są wymierne.
Myślę, że nie potrzebujemy 30 pól nadruków, bo wystarczy chyba jedno, lub dwa, a cena wydaje się nieco wygórowana (chyba, że sam kubek jest wyjątkowej urody i jakości, w co wątpię).
Pozdrówka
m_o_b_y
-------------------------------------------------------- Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz