Słowem nie pierwszy raz poczułem się olany przez potentata![]()
Nie było tematu.
Pełne logo forum CB.
Tylko logo Canon-a.
Słowem nie pierwszy raz poczułem się olany przez potentata![]()
Nie było tematu.
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Potraktujmy to jak uczciwą wymianę 1:1 za noszenie ich reklamy na pasku z aparatem![]()
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
Tobie może się tak wydawać, ale prawo jest prawem.
Zauważyłeś chyba, jak w różnych publikacjach zamieszcza się całe listy zastrzeżonych znaków firmowych.
Wiesz dlaczego?
Wyobraź sobie, że ktoś bez Twojej wiedzy używa logo Twojej firmy w działalności gospodarczej.
Z pewnością Canon da zgodę, choć przecież nie musi.
Pozdrówka
m_o_b_y
Witold Gombrowicz
Wiem i rozumiem co masz na myśli. Moja wypowiedź była dosyć "luźna" i raczej z "przymrużeniem oka" :-).
Moim zdaniem wystosowywanie oficjalnego zapytania do Canon Polska odnośnie umieszczania ich logo na forumowych gadżetach było by dosyć "niebezpieczne". W przypadku odpowiedzi odmownej (a takiej wykluczyć nie można) oficjalna dystrybucja gadżetów była by mocno utrudniona. Dobrze jest, jak jest.
EOS + Speedlite
To chyba jednak nie to samo.![]()
Firma Canon przecież może preferować sprzedaż gadżetów reklamowych własnej produkcji i na tym sowicie zarabiać, zamiast odpuszczać to innym.
Np. VW swoje gadżety reklamowe rozprowadza poprzez tych samych dilerów, którzy sprzedają samochody i zapewne by ścigała przedsiębiorców sprzedających kubki z jej logo. Mają wielki wybór najróżniejszych gadżetów z logo VW i AUDI. Mam taki firmowy kubek kupiony kiedyś z nudów w oczekiwaniu na zakończenie przeglądu auta i pamiętam, że nie był tani.:grin:
Nb. firma, w której pracuję miała kiedyś sprawę w sądzie z inną firmą, która miała nazwę różniącą się tylko o jedną literę. Ponieważ tamta firma została zarejestrowana jako pierwsza, więc próbowała wymusić zmianę nazwy na mojej firmie. Jednakże powództwo zostało oddalone. :grin:
Tak więc bywa różnie, a nieznajomość prawa nie zwalnia z konieczności jego przestrzegania
Pozdrówka
m_o_b_y
Witold Gombrowicz
Po długim oczekiwaniu w końcu mogę zaprezentować zdjęcia próby. Jeżeli chodzi o jakość odwzorowania elementów graficznych to moim zdaniem stoi ona na przyzwoitym poziomie. Jeżeli chodzi o zaproponowany pasek wokół kubka to poszerzyłem nieco jego szerokość (10 mm) aby zobaczy jak będzie się prezentował. Niestety ze względów technicznych nie jest możliwe naniesienie go na całym obwodzie kubka (szczegóły na zdjęciach) tak więc moje propozycje są dwie : albo zostawiamy pasek jednakże znacznie węższy (3-4 mm) lub całkowicie z niego rezygnujemy.
Doskonale zdaję sobie sprawę iż zdjęcia nie oddadzą rzeczywistego wyglądu, tak więc jeżeli byłby ktoś zainteresowany osobistym sprawdzeniem jakości wykonania to oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie spotkania.
EOS + Speedlite
m_o_b_y
Witold Gombrowicz