Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: [qsqs] Warszawa

Dopiero zaczyna Awatar lamuszka
    Miasto
    Jersitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sXe Zobacz posta
    Ps2. moze ktos poda jakies linki do sensownych tutoriali jak robic HDR ( moga byc w ang. wersji)
    Temat masz przyklejony w dziale technika robienia zdjęć, znalezienie go znajduje około 10 sekund :-)
    http://canon-board.info/showthread.php?t=16522

Najważniejsze, moim zdaniem:
    http://www.naturescapes.net/072006/rh0706_1.htm
    http://www.fotal.pl/artykul/HDR_DRI_..._doc13616.html
    http://www.fotal.pl/artykul/HDR_DRI_..._doc13654.html

A jeśli chodzi o wypowiedź "na temat", to bardzo się cieszę z ponownego wypłynięcia tej galerii. Szukałem jej jakiś czas temu - niestety bez efektów. A naprawdę warto popatrzeć...

Domyślnie

Czy to Ty ostatnio wdrapywałeś się na Mariota? Kurczę mam lęk wysokości, więc pytanie czy zdjęcia robiłeś zza szyb w budynkach, czy też udało Ci się jakoś wydostać na dachy? Bo chyba w większości z nich nie da się otworzyć okien? Jak dla mnie to PKiN nabrał dodatkowych "walorów" wizualnych - piękny jest na zdjęciu 1167467.jpg, wręcz wzorcowe ujęcie - to chyba z Błękitnego Wieżowca?
    Kapitalna panorama 1461885.jpg -możesz dać dokładny chociaż adres budynku z którego ją zrobiłeś? Może nie wjadę na górę, ale chociaż z dołu coś zobaczę przybliżonego?

Coś już napisał Awatar yaro78
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie

Jezuuu.. to miasto jest jakieś takie ...... piękne ???
    bez sensu

Domyślnie

Zdjęcia powalają i wzbudzają mój szczery podziw. Ja też tak bym chciał ale chyba swoich możliwości nie przeskoczę Ale kazdy foci tak jak umie. Pozdrawiam.
    80d + S 17-50 + C 24/2.8 STM + C 50/1.8 STM + C EF 28-105/3.5-4.5 II USM + C 18-55/3,5-5,6 IS STM + YN 600 EX-RT II + N di622

Domyślnie

Pewnie nie będę oryginalny jak napisze SUPER FOTY. Jedyne co mi ewentualnie nie gra to wielka plama światła na 2 od góry zdjęciu (dolny lewy róg) oraz na 3 od góry to odbicie się od ściany budynku, pewnie zamierzone ale czy aby na pewno udane? Poza tym to naprawdę nie wiem do czego się przyczepić by nie wyjść na czepialskiego.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Bardzo piękne te prace.
    Podoba mi się to miasto bo niezwyczajne: przestało byc brudne, zapszczone, zaniedbane.
    Nabrało rozmachu, świateł, przejrzystości i koloru.
    Inaczej niż w rzeczywistości...
    Cytat Zamieszczone przez qsqs Zobacz posta
    Wyciągniecie szczegółów ze zdjęcia to dla Ciebie grafika komputerowa. .... Pracuje w reklamie i grafice już tyle czasu że dostrzegam różnicę, nie wrzucam bez sensu do automatu HDR, jak większość i nie przeginam po maksie wszystkiego
    Imponujące umiejętności!
    Ale...
    Naprawdę to tylko zwykłe wyciągnięcie szczegółów ze zdjęcia?
    Byłem w tych miejscach i widziałem to w rzeczywistości. Na twoich zdjęciach widac w i ę c e j niż na to pozwalają nasze oczy! I jesli piszesz ze to tylko wyciągnięcie szczegółów - to ja to traktuję jak rzetelność reklamy! Nota bene - twojej branży...
    Budzą zazdrość wśród "maluczkich" twoje prace - i słusznie - bo to ogromne umiejętności. Ale - dobrze że napisałeś o swoim zawodzie: nie miejcie nadziei Wy- zachwyceni, że kitem da się TAK sfotografować miasto.
    Tak sfotografować - nie uda sie nigdy i niczym! I wszyscy o tym dobrze wiedzą.
    Bardzo ciekawe prace ale nie w dziale fotografia.
    Dla mnie - fotografia to sztuka rejestrowania rzeczywistosci a nie jej usprawniania.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To nie tylko wyciąganie szczegółów. Nie mogę rozgryźć jak wyostrzyć tak krawędzie... http://www.digart.pl/zoom/4511682/Plac_Zamkowy.html
    To zdjęcie mnie warsztatowo powala.

Miasto
    Polska, Śląsk, Jastrzębie Zdój

Domyślnie

szacun dla kolegi, zdjęcia powalają.
    Canon 1000D + KIT 18-55 IS, C 50mm/f1.8

JurekJurek
    Guest

Domyślnie

Mój pierwszy post na forum i mogę tylko powiedzieć: rewelacja!

Domyślnie

Pomijając swój zachwyt, zapytam o kilka rzeczy:

1. Krzywymi się pobawić ? czy masz może jakiś link z zaawansowanymi ustawieniami ?
    2. Co miałeś na myśli pisząc na 1 stronie "warstwy i przenikania", chodzi Ci nakładkę czy też zdj. o innej ekspozycji z mniejszym kryciem ?

Pozdrawiam, życzę dalszego rozwijania, może spróbuj zmienić klimat na pogodny ?

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów