Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: NIech mnie ktoś przekona

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    Mały OT

Pewnie masz kartę graficzną ATI i zainstalowane oficjalne sterowniki. Wyłącz gdzieś w programie do konfiguracji karty skróty klawiszowe (hotkeys) i problem powinien zniknąć
    już na to wpadłem i wyłączyłem to badziewie, ale c z kreską dalej nie chce działac, muszę zrobic formata. ATI mam tylko dlatego, że na komputerze syna nie chce działac KUBUś PUCHATEK, syn dostał GF, a ja się męczę z ATI
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jesli koniecznie musisz miec date nadrukowana na zdjeciu, to w wersji cyfrowej, pewnie bez wielkiego problemu se przeniesiesz date z EXIFa. Kazde zdjecie bowiem zawiera mnostwo danych dodatkowych o parametrach ekspozycji, ogniskowej, date, godzine, itp.

Marcin[/QUOTE]

Data nie musi znajdowac się na zdjęciu, EXIF wystarczy, jednak w przypadku analoga nie ma innego sposobu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    Wiec ja dorzuce dwa słowa "z doświadczeń" - może daleko mi tu do niektórych, a pewnie do większości ale miałem do czynienia zarowno z 350D jak i 400D... wiec tak...

350D: aparat dobry - ma dwaie wady - wyświetlacz na którym b.ciężko ocenić czy foto jest ostre (choć pewnie wymaga to poprostu wyczucia - mi sie nie udało) i drugą wada jest obiektyw - o ile ostry to moze i jest jak na kita o tyle winetuje i spróbujcie nim zrobic fote we wnętrzach (beczuszka)....

tak czy siak to bardzije polecam 400D... choćby dla wyświetlacza :-)...

co dokitu z IS to chyba dopiero od 450D i 40D...

co do analoga - to ma swój klimat - ale szkoda zdrowia żeby ganiac za materiałem - a to ktoś uszkodzi a to podadzą jak "nie dla idiotów"... trzymałbym raczej na okazje jak by mi sie trafił dobry materiał :-)... "na specjalne okazje" :-)
    Podkreślam, że nie mam jeszcze cyfrowego lustra ale zastanawiam się nad tym: czy po każdym wykonanym zdjęciu konieczne jest jego obejrzenie na LCD i sprawdzenie, czy wyszło ostre? Czy ostrośc nie powinna byc odpowiednio ustawiona przed naciśnięciem spustu migawki? Czy aparaty CANON (i nie tylko) mają tak duże problemy z ustawieniem ostrości?
    Ostatnio edytowane przez wujek ; 22-05-2008 o 22:11 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów