40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
już na to wpadłem i wyłączyłem to badziewie, ale c z kreską dalej nie chce działac, muszę zrobic formata. ATI mam tylko dlatego, że na komputerze syna nie chce działac KUBUś PUCHATEK, syn dostał GF, a ja się męczę z ATI
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jesli koniecznie musisz miec date nadrukowana na zdjeciu, to w wersji cyfrowej, pewnie bez wielkiego problemu se przeniesiesz date z EXIFa. Kazde zdjecie bowiem zawiera mnostwo danych dodatkowych o parametrach ekspozycji, ogniskowej, date, godzine, itp.
Marcin[/QUOTE]
Data nie musi znajdowac się na zdjęciu, EXIF wystarczy, jednak w przypadku analoga nie ma innego sposobu
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Podkreślam, że nie mam jeszcze cyfrowego lustra ale zastanawiam się nad tym: czy po każdym wykonanym zdjęciu konieczne jest jego obejrzenie na LCD i sprawdzenie, czy wyszło ostre? Czy ostrośc nie powinna byc odpowiednio ustawiona przed naciśnięciem spustu migawki? Czy aparaty CANON (i nie tylko) mają tak duże problemy z ustawieniem ostrości?
Ostatnio edytowane przez wujek ; 22-05-2008 o 22:11 Powód: Automerged Doublepost
Canon na to bardzo cieprpi... i nie ukrywam że mnie to strasznie wkur&^a... choroba rodem jak chińskiej zabawki - firmy "no name" któa nie jest w stanie sobie z tym poradzić...
co doinnych firm to z tego co wiem to np na 100 aparatów do kalibracji... to Canon ma szcuje 85... a pozostałe 15 to inne firmy.
e ... z tą ostrością to przesadzacie .... ja już na matówce widzę gdzie jest ostro, a gdzie nie ...
Pomyśl trochę co piszesz. Jeśli załóżmy awaryjność aparatów wynosi 10% (totalny przykład dla łatwości obliczeń) i Canon sprzeda 1000 aparatów, a konkurent 10, to po prostych wyliczeniach wyjdzie, że popsuje się 100 Canonów i 1 konkurent. Ale czy z tego wynika, że Canon jest bardziej awaryjny???
Pominąwszy fakt, że nie wiem skąd ty te dane masz, chyba od Nikona :P
Regulamin pkt 8.
taaa tylko, że z tych 85 aparatów to do kalibracji nadaje się 80 FOTOGRAFUF co to ich czimać i opsługiwać nie umją...można to zresztą tutaj wyczytać jakie to strrraszne problemy niektórzy mają...ze swoją wiedzą i z czytaniem instrukcji między innymi.
50D; 70-200 4L; 17-40 4L; LowePro (na brzuchu).
A niektórzy z ortografią![]()
EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów