Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Szukam rady na zdjęcia ślubne nocą - rynek i stare miasto

Mieszany widok

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Ja w nocy najczęściej używam 85mm1,8 na pełnej dziurze podpartą monopodem.
    Oczywiście raw'y. Czasy 1/15-1/5s .Lampy używam bardzo rzadko a jeżeli to na minus dwa.
    Oj mistrzu nie chcę tutaj wprowadzać kwaśnej atmosfery, ale chyba wszystkie plenerowe foty z miasta były błyśnięte flashem i to na niebiesko - sine odblaski na twarzach, więc chyba tylko te 'bardzo rzadkie' wstawiłeś, albo uważasz że do ślepców piszesz.. nie obraź się - nie lubię ściemki...
    A jeśli chodzi o 85mm na pełnej dziurze, to z mojej praktyki wynika, że nie jest raczej możliwe zrobienie foty ostrej na tyle by powiększyć ją na 21X30 przy takich czasach - głębia jest zbyt płytka i zawsze ktoś Ci się wychyli z ostrego obszaru, no ale może Ty masz sposoby
    No i jeszcze w sumie jedna sprawa - ta w pełni otwarta 85 się chyba średnio spisuje, gdy chcesz pokazać coś co jest w tle nico dokładniej niż za pomocą wielkich plam
    pozdrawiam Maciek
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Oj mistrzu nie chcę tutaj wprowadzać kwaśnej atmosfery, ale chyba wszystkie plenerowe foty z miasta były błyśnięte flashem i to na niebiesko - sine odblaski na twarzach, więc chyba tylko te 'bardzo rzadkie' wstawiłeś, albo uważasz że do ślepców piszesz.. nie obraź się - nie lubię ściemki...
    A jeśli chodzi o 85mm na pełnej dziurze, to z mojej praktyki wynika, że nie jest raczej możliwe zrobienie foty ostrej na tyle by powiększyć ją na 21X30 przy takich czasach - głębia jest zbyt płytka i zawsze ktoś Ci się wychyli z ostrego obszaru, no ale może Ty masz sposoby
    No i jeszcze w sumie jedna sprawa - ta w pełni otwarta 85 się chyba średnio spisuje, gdy chcesz pokazać coś co jest w tle nico dokładniej niż za pomocą wielkich plam
    pozdrawiam Maciek
    Sposób na to jest bardzo prosty ,wystarczy ustawić Parę Młodych w płaszczyźnie, prostopadle do osi obiektywu. Jak kiedyś zaczniesz komponować swoje fotki to pewnie na to wpadniesz .
    pozdrawiam Sławek

Uprawnienia umieszczania postów