Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 69

Wątek: Witam i od razu pytam?!

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Już teraz przestań - mówię Ci. Zaoszczędzisz sobie pieniędzy i frustracji ze słabych zdjęć. Noszenie jednego dodatkowego obiektywu, zwłaszcza dla faceta, to nie jest żaden problem. Tele zapniesz na aparacie, a kita możesz nosić nawet w kieszeni kurtki. W razie czego wygodny, gustowny plecak kupisz za 200-300 złotych. Będziesz mógł też nosić też statyw, na który foto-plecaki mają mocowanie, bo nie wyobrażam sobie używania tele bez statywu.
    A jak kupisz tego 18-250, to go po paru miesiącach będziesz chciał sprzedać, żeby i tak kupić 18-55mm i 55-250mm. I będziesz miał w plecy, bo obiektyw w momencie wyniesienia ze sklepu traci na wartości bardziej niż samochód

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

najlepiej kup nikona z obiektywem 18-200
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Gdyby ktoś podesłał mi jakiegoś linka, gdzie można byłoby zobaczyć zdjęcia porównawcze między 18-250mm, a dwoma obiektywami 18-55mm i 55-250mm byłbym wdzięczny. Jeżeli sam zobaczę różnicę, przestanę myślec o uniwersalnym obiektywie.
    Pobuszuj w sieci i zapoznaj się z testami, zdjęcia nie zawsze wszystko Ci powiedzą. http://www.photozone.de/canon-eos

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    najlepiej kup nikona z obiektywem 18-200
    To całkiem rozsądny wybór, jeśli już się upierać na hyperzooma.
    Kolega foci D80 + 18-200 VR i jest bardzo zadowolony.
    Ten hyperzoom Nikona, to chyba najlepszy w swojej klasie obiektyw. Jest to naprawdę poręczny, z dobrze działającą stabilizacją sprzęt na każdą okazję dla leniuchów.

Jest oczywiście za ciemny do niektórych rodzajów fotografii, ale zawsze można uzupełnić go jasną 50-tką.
    Pozdrawiam,
    Pirx

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

hmmm... jeżeli na forum canona polecacie mi kupno nikona... rozumiem, ze wolicie zebym sobie stąd poszedł i pozanudzał trochę nikonowców...

ale ja jestem upierdliwy i jeszcze trochę tu zostanę... a co są dzicie o kitowym obiektywie z 40D ? EF-S 17-85mm f/4-5.6 USM IS ? ktoś wyżej napisał, że obiektywy kitowe są najbardziej przemyślanym rozwiązaniem i od nich najlepiej zaczynać... a kiedyś mógłbym dokupić EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, jeżeli w tym kitowym często odczuwałbym brak długich ogniskowych
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Coś już napisał Awatar emilus100
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Link nie działa
    EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emilus100 Zobacz posta
    Link nie działa
    Pod linkiem były wyniki wyszukiwania ( http://canon-board.info/search.php ) słowa "17-85".
    system EOS

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

ewa_olsztyn - po paru miesiącach to kolega zacznie się rozglądać za L-kami
    Ja proponuję kupić 40D zostać przy kicie i poczytać, pooglądać zdjęcia, pozbierać kasę i dopiero wraz ze wzrostem świadomości o lustrzankach i obiektywach decydować się na zakup jakiś szkiełek na podstawie własnych odczuć i przemyśleń. Ze swojej strony chcę zaoszczędzić nowemu koledze kłopotów z wymianą sprzętu na lepszy dajmy na to po jakimś roku.
    Mój pierwszy obiektyw to tamron 28-75 to miał być właśnie taki spacezoom do wszystkiego potem zabrakło szerokości to kupiłem kita (mały wydatek słaba jakość) teraz biję się z myślami co kupić 70-200 czy 17-40 ( ładne ptaszki czy ładne krajobrazy) Kupowania szkieł na szybko nie polecam lepiej poczekać dozbierać i od razu kupić obiektywy dobrej jakości.
    40D... 5DII... kit... C70-200/2,8... C17-40/4... C100IS...580EXII...statyw...monopod

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam, mam podobne dylematy. Kupiłem wraz z aparatem obiektyw 18-55 IS i rozważam zakup dodatkowo jednego z dwóch modeli: 55-250 IS lub 70-300 IS USM. Mam pytanie, nie wnikając w koszty który będzie bardziej rozsądny do mojego zestawu? Czy "dziura" pomiędzy 55-70 będzie bardzo odczuwalna? Dodam że to moja pierwsza lustrzanka a poprzednik to Minolta Z5
    EOS 450D | Canon EF 50 1.8 | Hama Star 05 | Lowepro 2

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów