Witam,
Posiadam Digimate III+ wraz z dyskiem 100GB, który jest podzielony na dwie partycję. Wszystko było cacy, zrzucałem fotki z kart pamięci - super sprawa, bez problemów. Drugiej partycji używałem jako dysk pod PC bo na stacjonarnym miałem mało miejsca i część fotek przerzucałem na dysk w Digimate III, było ok. Mam teraz w PC duży dysk i postanowiłem przerzucić fotki z Databanku na PC i nagrać je wszystkie na DVD. Zabieram się za to i podczas kopiowania plików (zaznaczam, databank jest naładowany i cały czas pod zasilaniem i podłączony przez USB do komputera), kopiuje pliki i po jakimś czasie wywala komunikat "System Windows - opóźniony zapis nie powiódł się".
Proste pytanie: o co chodzi? Pisze coś o uszkodzonych plikach, ale databank cały czas był w domu, nie upadł - nic! i nagle po jakimś czasie pliki są uszkodzone skoro były OK. Czy da się coś z tym zrobić? Ponieważ tam są bardzo ważne dla mnie zdjęcia i nie tylko zdjęcia ale także dokumenty
Z craterem już reklamowaliśmy te Digimate III, ponieważ miały uszkodzone wtyki do ładowania, powoli to dziadostwo mnie zniechęca do siebie, z kartami tego problemu by nie było