Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Digimate III+ - problem

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Digimate III+ - problem

Witam,

Posiadam Digimate III+ wraz z dyskiem 100GB, który jest podzielony na dwie partycję. Wszystko było cacy, zrzucałem fotki z kart pamięci - super sprawa, bez problemów. Drugiej partycji używałem jako dysk pod PC bo na stacjonarnym miałem mało miejsca i część fotek przerzucałem na dysk w Digimate III, było ok. Mam teraz w PC duży dysk i postanowiłem przerzucić fotki z Databanku na PC i nagrać je wszystkie na DVD. Zabieram się za to i podczas kopiowania plików (zaznaczam, databank jest naładowany i cały czas pod zasilaniem i podłączony przez USB do komputera), kopiuje pliki i po jakimś czasie wywala komunikat "System Windows - opóźniony zapis nie powiódł się".

Proste pytanie: o co chodzi? Pisze coś o uszkodzonych plikach, ale databank cały czas był w domu, nie upadł - nic! i nagle po jakimś czasie pliki są uszkodzone skoro były OK. Czy da się coś z tym zrobić? Ponieważ tam są bardzo ważne dla mnie zdjęcia i nie tylko zdjęcia ale także dokumenty

Z craterem już reklamowaliśmy te Digimate III, ponieważ miały uszkodzone wtyki do ładowania, powoli to dziadostwo mnie zniechęca do siebie, z kartami tego problemu by nie było
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 21-05-2008 o 18:14
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Spróbuj zrzucic te pliki jakim programem np. przez Total Comandera.

Drugie bardziej agresywne wyjscie to wyjac dysk z obudowy i podlaczyc go po tasme i tak sprobowac zrzucic o ile one tam sa...

Pozdro

Domyślnie

możesz też spróbować kopiować partiami - kilka katalogów na raz. Jeśli nawet nie uda się zgrać wszystkiego będziesz wiedział gdzie jest błąd
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poss Zobacz posta
    możesz też spróbować kopiować partiami - kilka katalogów na raz. Jeśli nawet nie uda się zgrać wszystkiego będziesz wiedział gdzie jest błąd
    Wiem, ale nie chcę wylądować na ul. Sobieskiego (szpital psychiatryczny) - to jest 70GB danych

Robię Total Commanderem - widzę, że już są stratne pliki, ale wydaje się ich być mniej niż kopiując normalnie w Windowsie na zasadzie kopiuj wklej. - Póki co straciłem kilka fotek, po których płakać nie będę

Napiszę o rezultacie jak skończę

Domyślnie

Taki blad jest jak sprzet zrywa polaczenie z kompem, dobrym pomyslem moze byc nie kopiowanie, a zrobienie obrazu, to czasem pomaga, jezeli dysk czy cos jest uszkodzone, nio i jakis HDD test moze, tylko nie wiem czy to cydo wykryje, ale tak jak kolega pisal, najlepsza opcja to wyjac dysk.
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bercow Zobacz posta
    Taki blad jest jak sprzet zrywa polaczenie z kompem.
    Dokładnie. Miałem ten sam komunikat przy podłączaniu dysku zewnętrznego poprzez USB do komputera. Myślę, że wina lezy po stronie komputera (windows?), bo podłączałem ten sam dysk do kilku różnych komputerów, a tylko w jednym wywalało taki błąd.

Pozdrawiam.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    Dokładnie. Miałem ten sam komunikat przy podłączaniu dysku zewnętrznego poprzez USB do komputera. Myślę, że wina lezy po stronie komputera (windows?), bo podłączałem ten sam dysk do kilku różnych komputerów, a tylko w jednym wywalało taki błąd.

Pozdrawiam.
    Sprawdzałem to na PC i na laptopie - to samo. Może jeszcze u kogoś spróbuje.
    TotalCommander zrzucił sporą część danych - jednak plików na których najbardziej mi zależy niestety nie może ;(

Czy to podlega pod gwarancję?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co sądzicie o tym:

http://www.e-cyfrowe.pl/akcesoria-fo...ku-p-1566.html

Podłączać bezpośrednio do aparatu, albo kupić czytnik i czytnik podłączać do tego i dopiero kopiować zdjęcia? Lepsze niż Digimate? Czy po prostu lepiej to sprzedać w cholerę (zdjęć straconych nikt mi nie zwróci) i kupić karty pamięci?
    Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    TotalCommander zrzucił sporą część danych - jednak plików na których najbardziej mi zależy niestety nie może ;(

Co sądzicie o tym:

Podłączać bezpośrednio do aparatu, albo kupić czytnik i czytnik podłączać do tego i dopiero kopiować zdjęcia? Lepsze niż Digimate? Czy po prostu lepiej to sprzedać w cholerę (zdjęć straconych nikt mi nie zwróci) i kupić karty pamięci?
    Bo nawet obudowa HDD, którą kupiłem w tamtym sklepie co Digimate jest tak boska, że aż źle slot ma wsadzony - ja pierniczę co za gówno....

Co sądzicie o tym:

Bo nawet obudowa HDD, którą kupiłem w tamtym sklepie co Digimate jest tak boska, że aż źle slot ma wsadzony - ja pierniczę co za gówno....[/QUOTE]
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 22-05-2008 o 08:17 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Podlinkuj raz jeszcze ponieważ są problemy z wyświetleniem strony.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Witam,

Posiadam Digimate III+ wraz z dyskiem 100GB, który jest podzielony na dwie partycję. Wszystko było cacy, zrzucałem fotki z kart pamięci - super sprawa, bez problemów. Drugiej partycji używałem jako dysk pod PC bo na stacjonarnym miałem mało miejsca i część fotek przerzucałem na dysk w Digimate III, było ok. Mam teraz w PC duży dysk i postanowiłem przerzucić fotki z Databanku na PC i nagrać je wszystkie na DVD. Zabieram się za to i podczas kopiowania plików (zaznaczam, databank jest naładowany i cały czas pod zasilaniem i podłączony przez USB do komputera), kopiuje pliki i po jakimś czasie wywala komunikat "System Windows - opóźniony zapis nie powiódł się".

Proste pytanie: o co chodzi? Pisze coś o uszkodzonych plikach, ale databank cały czas był w domu, nie upadł - nic! i nagle po jakimś czasie pliki są uszkodzone skoro były OK. Czy da się coś z tym zrobić? Ponieważ tam są bardzo ważne dla mnie zdjęcia i nie tylko zdjęcia ale także dokumenty

Z craterem już reklamowaliśmy te Digimate III, ponieważ miały uszkodzone wtyki do ładowania, powoli to dziadostwo mnie zniechęca do siebie, z kartami tego problemu by nie było
    Standard w Digimate - pliki prawie na pewno są OK, tylko elektronika wynalazku słabo się komunikuje z kompem...
    Miałem podobne akcje, a 2 Digimate'y już mi się popsuły...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bercow Zobacz posta
    Taki blad jest jak sprzet zrywa polaczenie z kompem, dobrym pomyslem moze byc nie kopiowanie, a zrobienie obrazu, to czasem pomaga, jezeli dysk czy cos jest uszkodzone, nio i jakis HDD test moze, tylko nie wiem czy to cydo wykryje, ale tak jak kolega pisal, najlepsza opcja to wyjac dysk.
    Eh, wiesz już probówałem nagrać do na płytę DVD, ale to samo, nagrywa i opóźniony zapis i przerywa nagrywanie.

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Standard w Digimate - pliki prawie na pewno są OK, tylko elektronika wynalazku słabo się komunikuje z kompem...
    Miałem podobne akcje, a 2 Digimate'y już mi się popsuły...
    Dzięki, pocieszyłeś mnie Czyli co jak przełożę dysk do kieszeni HDD na 2.5" to będzie ok? Wszystko zrzuci??

Mam pytanie, czy to podlega pod gwarancję?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów