Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Digimate III+ - problem

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Strona e-cyfrowe.pl niestety nie działa. U mnie tez niepoprawnie się wyświetla i nie ładuje się.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Domyślnie

jaki jest sens kupowania kontrolera sata/ide pod usb? przecież to samo masz w digimate.
    Jeśli chcesz wiedzieć czy to wina digimate'a podłącz dysk pod taśmę sata/ide w komputerze bezpośrednio - jeśli odczyta poprawnie to wina diga, jeśli nie - to wina dysku
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poss Zobacz posta
    jaki jest sens kupowania kontrolera sata/ide pod usb? przecież to samo masz w digimate.
    Jeśli chcesz wiedzieć czy to wina digimate'a podłącz dysk pod taśmę sata/ide w komputerze bezpośrednio - jeśli odczyta poprawnie to wina diga, jeśli nie - to wina dysku
    Może nie ma, ale bardziej chodziło mi o coś czym będę mógł zastąpić Digimate'a. No ale już ewentualnie wiem czym go zastąpię - 2xCF 8GB. :grin:

W poniedziałek skontaktuje się ze sklepem, ponieważ dziś z racji "długiego weekendu" mają wolne. I zobaczymy co oni mi powiedzą.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Użytkownik forum CB podsunął mi wysyłając prywatną wiadomość rozwiązanie mojego problemu - sprawdziłem - rewelacja - działa Nie straciłem ani jednego pliku

Przyczyna:

Cytat Zamieszczone przez KrzychK
    Dodatkowo z mojego HDD USB Plextora taki sam komunikat pojawiał sie, kiedy w XP miałem zaznaczona opcje "Zezwalaj temu komputerowi na wyłączenie urządzenia celem oszczędzania energii."
    Dodatkowo warto sprawdzić, czy pod konkretny koncentrator nie jest podpięty Databank z innym urządzeniem np. modemem ADSL od neostrady, bo takie modemy obciążają port USB w 90% energetycznie.
    Warto podpinać DigiMate III+ pod port USB, który jest bezpośrednio wyprowadzony z płyty głównej (czyli z tyłu komputera), niż do tych z przodu (na przednim panelu) oraz ewentualnie na klawiaturze itd. oraz, że warto mieć dobry kabel USB i podpinać jednocześnie i USB i kabel zasilający przy kopiowaniu większej ilości plików ze zdjęciami.

Rozwiązanie problemu:

W Windows2000 oraz Windows Xp należy:

Mój Komputer (prawy klawisz myszy) - > Zarządzaj -> Menadżer urządzeń -> Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej -> Główny koncentrator USB (prawy klawisz myszy) -> Właściwości-> Zarządzanie energia

Tam należy odnaleźć: "Zezwalaj temu komputerowi na wyłączenie urządzenia celem oszczędzania energii." i ODZNACZYĆ TO.

Odniosę się do pierwszego mojego posta w tym temacie. Jak można było z niego wywnioskować przez jakiś czas było OK, i nagle zaczął ten komunikat się pojawiać. Wyjaśniam , ponieważ jak KrzychK napisał jak rozwiązać ten problem przypomniało mi się, że 7 miesiący temu zmieniłem "bebechy" komputera i widocznie przy nowej płycie głównej i innych podzespołach po formacie dysku, defaultowo zaznaczono ponownie tę opcje.

Z mojej strony serdeczne podziękowanie dla KrzychK - który uratował mnóstwo moich zdjęć i odwiódł od sprzedaży bądź co bądź DM III+ i zakupu kilku kart pamięci.
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 24-05-2008 o 16:27

Domyślnie

hehehe, a mówiłem kopiuj partiami wyłączanie urządzenia odbywa się po kilku minutach braku aktywności użytkownika na urządzeniu - czyli w tym wypadku przechodzenia pomiędzy katalogami. Jak byś podzielił sobie na partie po 5 katalogów to uzyskał byś to samo
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

serwery www bez limitów

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hehehe, a mówiłem kopiuj partiami wyłączanie urządzenia odbywa się po kilku minutach braku aktywności użytkownika na urządzeniu - czyli w tym wypadku przechodzenia pomiędzy katalogami. Jak byś podzielił sobie na partie po 5 katalogów to uzyskał byś to samo
    Niestety poss, próbowałem. Kopiowałem do folderu utworzonego na HDD pliki z folderu z DM III+. Na jedną turę zaznaczałem 100 plików i potrafiło skopiować 4-7 plików i pojawiał się ten komunikat. Za innym razem kopiowało 45 plików i dopiero się pojawiał, nie było reguły.
    Po drugie kopiuj 12GB zdjęć z podróży po 100szt. :/ Odechciało by mi się ich robić ...
    Nic mnie nie kosztuje odłączenie z tyłu drukarki i podłączenia DM III+ na krótką chwilę

Domyślnie

jasne że tak poprostu nie wiedziałem że jest taka opcja w ustawieniach i że można ją wyłączyć, natomiast miałem taki sam zamysł co do przyczyn wywalania się kopiowania

serwery www bez limitów

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jasne że tak poprostu nie wiedziałem że jest taka opcja w ustawieniach i że można ją wyłączyć, natomiast miałem taki sam zamysł co do przyczyn wywalania się kopiowania
    Grunt, że działa i jest na to sposób To jest w sumie najważniejsze

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów