Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Fioletowy polar HOYA

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to znaczy ze do tej pory dobrze mierzylem i tego sie bede trzymal 8) (tylko z puszka analogowa sie nie wyrobie do tych wakacji ).

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszka
    A tak w temacie, jaki ND polecicie ?
    jesli wystarcza Ci 2 dzialki to kup ND4. mocniejsze ND8 maja tendencje do przebarwien (przeklamuja kolory) i trzeba sie bawic w dodatkowe korekty.

konkretne filtry... Hoya HMC jest OK. na allegro czasem mozna dostac Hame i szczerze mowiac tez sobie ich szaraki chwale.
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    Mierzy się zdecydowanie po założeniu, przy ustawieniu kiedy najmniej polaryzuje... I to jest chyba jedyna szkoła z którą się kiedykolwiek spotkałem...
    musze przyznac ze pierwszy raz slysze o takiej metodzie. Przeciez w tym przypadku pomiaru dokonujesz wlacznie ze swiatlami ktore potem moga byc wyciete.

Moja metoda pomiaru jest nieco inna. Najpierw krecac polarem rownowaze kontrasty sceny, potem mierze "spotem" swiatlo a nastepnie wprowadzam korekty naswietlania uzaleznione od charakteru sceny i efektu jaki zamierzam osiagnac. Do czasu nabycia cyfrowki robilem wylacznie na slajdach i ta metoda mi sie sprawdzala (co nie znaczy ze jest jedyna i najlepsza )

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów