Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
Vitez, daruj sobie takie komentarze. Albo napisz coś konstruktywnego albo nie pisz wcale.
Blindseeker! Pokazywanie zdjęć na publicznym forum, to konieczność przygotowania się na negatywne opinie. Takie opinie są bardzo cenne, o wiele cenniejsze, niż fałszywe poklepywanie po plecach. Już o tym mówiłam, ale w odniesieniu do swoich zdjęć, nigdy nie spotkałam niesłusznej negatywnej uwagi - niesłusznie pozytywnych - wiele.
Uwaga Viteza jest żartobliwa, a mówi o jego osobistym odbiorze Twoich zdjęć. Jest szczera, ma charakter czerwonego światełka - przesadziłeś z WB jego zdaniem. Zareagowałeś nazbyt gwałtownie, zrobiłeś przykrość Koledze, który poświęcił swój czas Twoim zdjęciom. A warto pomyśleć o tym, co Vitez (i nie tylko) powiedział.
Ja lubię fotografię czarno-białą. Kiedyś fotografowanie w WB było prawie jedyną możliwością, dziś - odebranie koloru obrazowi jest świadomą decyzją twórcy, bo dziś ma on dwie możliwości do wyboru. Pokazanie czegoś na czarno-biało musi dziś mieć powód. I to musi być widać na zdjęciu. A ja - patrząc na Twoje zdjęcia - nie widzę tego powodu. Mnie też nie przekonałeś.
Nie urażaj się. Każdemu z nas są potrzebne informacje o naszych zdjęciach. Uczą i pomagają podejmować decyzje. Ceńmy je.