Toś mnie zasmucił :-(Zamieszczone przez Vitez
Cała nadzieja w tym, że D70 Maćka ma taką możliwość, bo nie wiem czy chłopak wydoli na 4..5 20D z tele. Planował zakup jakichś kompaktów...może tu coś się dla niego znajdzie
Toś mnie zasmucił :-(Zamieszczone przez Vitez
Cała nadzieja w tym, że D70 Maćka ma taką możliwość, bo nie wiem czy chłopak wydoli na 4..5 20D z tele. Planował zakup jakichś kompaktów...może tu coś się dla niego znajdzie
Pozdrawiam
Marek
Jest na liscie aparatów umożliwiających "authentication" w linku który podałem wczesniej, wiec pewnie tak.Zamieszczone przez MarekC
Janusz
PS tam tez jest lista kompaktów.
Jak do tej pory nie widzialem wiele sposobow podrabiania RAW'a. Mysle ze opinia dobrego bieglego tutaj duzo powinna pomoc.
W niektorych urzedach niestety mozna trafic na duza ignorancje i nietechnicznosc... Najlepiej bylo robic w raw'ie... Wtedy drugiej stronie trudno by bylo znalezc drugiego bieglego ktory byl by w stanie zrobic rawa z jotpega![]()
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 25-05-2005 o 14:10
...
Moze byc 350D i RAW - spora szansa ze przyjma takie wlasnie zdjecie jako dowod.Zamieszczone przez MarekC
Qurcze - no wlasnie - "spora szansa" jesli to wchodzi w swobodne uznanie, to nie za fajnie...
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
Pozycz 20'stke od kogos za drobna oplata![]()
![]()
...
"Swobodne uznanie" to CAŁE nasze sądownictwo a że sędziowie znają się na wszystkim najlepiej (lepiej wiedzą tylko ci z sądu, który jest o oczko wyżej w hierarchii) to jest jak jest. Jakie mamy sądy każdy widzi. "Niezbadane są wyroki bosk... eee... sądowe. Przepraszam Wysoki Sądzie" ;-)Zamieszczone przez eternus
To sąd orzeka co może być dowodem "w sprawie" a co nie i wszyscy specjaliści świata nie mają nic do powiedzenia.
RAW-a podrobić trudno ale nie jest to niemożliwe. Podrobić można wszystko nawet dolary. Myślę, że ważnym czynnikiem może być fakt jak szybko po zrobieniu zdjęcie zostało zdeponowane u "organów ścigania" albo czy i kto był świadkiem zrobiena takich fotek. Ale tylko "myślę" bo niezbadane są....
Janusz
Nigdy nie znajdziesz niezbitego dowodu. Nawet podpisanego cyfrowo, z tym swiadectwem autentycznosci RAW-a jakis cwany prawnik lub niemily sedzia moze zakwestionowac.Zamieszczone przez eternus
Tak wiec niewazne jak bys sie staral - zawsze bedziesz mial co najwyzej "spora szanse" .
Jedynie pozytywna opinia bieglego od fotografii jak wspomniano wyzej - wzmacnia twoje szanse, a nie jakas opcja w menu 20D czy 350D - ludzko/formalny czynnik wazniejszy niz techniczny.
Ocena opinii bieglego sadowego i jakichkolwiek dowodow pozostaje w gestii sadu. 100% pewnosci przyjecia dowodow nie ma. Mozna tylko zadbyc aby ta szansa byla jak najwieksza.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
A to ciekawostka, gdy w ostatnim czasie likwidowałem kilka szkód komunikacyjnych w PZU wszystkie foty robili ich rzeczoznawcy cyfrakami.Zamieszczone przez MarekC
Ponieważ z Policją jestem w bardzo bliskiej kooperacji pogadam z chłopakami z kryminalistyki po weekendzie.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.