Pokaż wyniki od 1 do 10 z 192

Wątek: Przewodowe łączenie lamp błyskowych

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar Krzdry
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

hej ,

podpytam kolegę z "bractwa Sonego" on ma minoltę 4000af i wiem ,że używał jej na statywie już , jutro raczej dam znać co i jak ;-)

jeśli o mnie chodzi to sam dopiero zaczynam , pewnie jak Ty
    też mam 50d i też kompletuje coś pod "strobist" , więc doświadczeniem nie błyszczę

kurcze nie do końca wiem jak Ci pomóc bo w moich vivitarach jest ta "standardowa" stopka , i takową będę wpinał pod uchwyt od parasolki i lampy na statywie , ale tego też pod minolty nie robią :-?

jakiś czas temu widziałem same stopki takie właśnie do wymiany w in foto może jednak byś wymienił ? cenę pamiętam 19 zł , a jednak zyskujesz opcje wpinania się z lampą pod uchwyty znajomych , w sanki aparatu itp.

sama wymiana stopki trudna nie jest bo w vivitarze musiałem stopkę odkręcić i "poukładać" blokadę bo się zablokowała na stałe ,i niechcący kabelek urwałem jakiś, z lutownicą i śrubokrętem niecałe 5 minut roboty i stopka jak nowa

i ten Twój pomysł na gwint w lampie do mnie nie przemawia bo jednak robiąc taki ruch skazujesz się na statywy pod aparat, czyli dość niskie i drogie w porównaniu do oświetleniowych a tam już gwintów nie ma i znów trzeba będzie kombinować

a stopki jeszcze poszukam albo kostek z przejściem z minolty pod "zwykłe"
    sanki , gdzieś mi to po głowie krąży , gdzieś w internecie leżą
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ZNALAZŁEM
    Ostatnio edytowane przez Krzdry ; 04-02-2010 o 23:42 Powód: Automerged Doublepost
    Nie szczędź czasu na to, aby być szczęśliwym.
    Phil Brosmans

Uprawnienia umieszczania postów