Pokaż wyniki od 1 do 10 z 192

Wątek: Przewodowe łączenie lamp błyskowych

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejDlugosz Zobacz posta
    Nie wiem do jakiego napięcie ładuje się ten kondensator. Ale można to wydedukować: lampę można ładować zarówno z sieci 230V jak i dwoma bateriami 3R12 (4,5V każda). To moim zdaniem na kondensator ładuje się do góra 9V.
    Przestan myslec, bo kiepsko Ci to wychodzi... Pisze calkiem powaznie... nie proponuje Ci bawic sie czyms, co moze Cie zabic, a czego jestes w pelni nieswiadomy... Na tym kondensatorze najprawdopodobniej masz napiecie nawet grubo przekraczajace 300V!!

Cytat Zamieszczone przez MaciejDlugosz Zobacz posta
    A ile jest Voltów na kablu do komunikacji? Moim zdaniem co najwyżej 9V. Albo może nawet mniej. Nie podpinałem woltomierza i nie analizowałem tego tak dokładnie.
    Ponownie: Nie mysl tyle! Albo sprawdz woltomierzem, albo przyjmij za pewnik, ze bedziesz miec tam napiecie, ktore masz na kondensatorze - czyli przekraczajace 300V!!

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Bo a nuż ktoś spróbuje to powtórzyć i sie nagle okaże, że mu aparat pierdyknął, bo na styku było więcej niż te "domniemane" 9V. Będzie płacz, lament i brak winnych.
    To lepiej niech nie powtarza

Bo ja bym ostroznie przyjal, ze nie ma na tym zlaczu mniej niz 200V A raczej sklanialbym sie do ponad 300V
    Ostatnio edytowane przez sylwek2k ; 09-02-2012 o 22:23

Uprawnienia umieszczania postów