-
Pełne uzależnienie
Użytkuję głowicę od ponad miesiąca i chciałbym podzielić się kilkoma uwagami.
Zacznę od zdjęcia z innej strony głowicy( do tego ,które już Kubaman zamieścił) :
gdzie bardzo dobrze widać wszystkie ruchome elementy , blokadę wychyłu ramienia, mocowanie płytki i pokrętło do zmiany wysokości łoża.
Zdjęcie przy odchylonym ramieniu :
Pokrętło regulacji obrotu i łożyskowanie głowicy:
Pokrętło wykonane jest z dobrej jakości tworzywa a łożyskowanie i precyzja obrotu podobna jak w głowicy wimbarleyII.
Głowica w najniższym położeniu oraz widok na sanki do mocowania płytki :
Mocowanie obiektywu 300/2.8L IS za pomocą płytki:
Płytka SF-REG jest zgodna z systemem arca swiss i ma 125 mm długości, z płytką dostarczane są 2 śruby do mocowania.Cena płytki 135 zł.
Na koniec porównanie z głowicą wimbarleyII :
Głowicę jobu design BWG-HD blac widow kupiłem w Polsce za 1499 zł co jest dużo taniej w porównaniu z ceną głowicy wimbarleyII u nas ( obecnie ok.2500 zł) w oficjalnej dystrybucji .
Moje wrażenia z użytkowania głowicy są bardzo pozytywne , praktycznie mechanika jest porównywalna z wimbarleyII ( miałem okazję spróbować jak działa wimbarleyII ).Różnica w wysokości jest nieznaczna waga zresztą podobnie wg mnie głowica wimbarleyII jest bardziej finezyjna
i pewnie przez to dużo droższa.
Nie muszę dodawać ,że głowicę po wyważeniu z obiektywem obsługuje się "jednym palcem" i podobnie jak wimbarleyII pozostaje w dowolnej pozycji.
Ostatnio edytowane przez koraf ; 11-08-2008 o 18:57
Uprawnienia umieszczania postów