Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: 450D zdalne sterowanie z kompa

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie 450D zdalne sterowanie z kompa

Czy można sterować i robić zdjęcia aparatem 450D z kompa przez usb w trybie live view ? czy wtedy obraz na żywo też będzie widoczny w kompie?
    Jakiego programu do tego używać?

MODSezam
    Guest

Domyślnie

Ten filmik widziałem tylko nie mogę znaleźć sterowników do kompa :/

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

40D ma tak z oprogramowaniem Canona, które było na płytce, więc zapewne 450D ma tak samo.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Do tego sluzy program EOS Utility. Kiedys byl odzielny program Camera Window.

Docenmy wujka Canona; daje calkiem przyzwoite oprogramowanie za darmo. A propos: ostatnio pojawily sie nowe wersje.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Docenmy wujka Canona; daje calkiem przyzwoite oprogramowanie za darmo. A propos: ostatnio pojawily sie nowe wersje.
    Za darmo jak za darmo... mają taką przebitkę na sprzęcie, że byłby obciach gdyby nic nie dawali.

Poza tym mi na windowsach 64-bit nie działa i nie ma żadnych nowych sterowników. Co do DPP to uważam, że program w porównaniu do Lightroom'a jest bardzo kiepski. Mając "-set" zdjęć do obrobienia staje się bezużytyczny (chyba że to ja nie potrafię z niego korzystać, w co wątpię, bo zbyt wielu opcji tam nie ma...).

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    Za darmo jak za darmo... mają taką przebitkę na sprzęcie, że byłby obciach gdyby nic nie dawali.

Poza tym mi na windowsach 64-bit nie działa i nie ma żadnych nowych sterowników. Co do DPP to uważam, że program w porównaniu do Lightroom'a jest bardzo kiepski. Mając "-set" zdjęć do obrobienia staje się bezużytyczny (chyba że to ja nie potrafię z niego korzystać, w co wątpię, bo zbyt wielu opcji tam nie ma...).
    Ale Nikon kaze placic za uzywanie RAW.

Na Windowsach 64 to zdaje sie sporo rzeczy nie dziala, wiec nie dziwota.

Chyba jednak nie przeczytales instrukcji DPP. Ja tez nie, ale na pierwszy rzut oka ma wszystko czego trzeba, a w dodatku obecnie ma specyficzne korekcje (np. znieksztalcen, winietowania) dla obiektywow/puszek. Nie uzywam LR bo nie cierpie tej firmy, natomiast uzywam DXO, ktore rowniez ma specyficzne moduly dla kazdej kombinacji (to znaczy niestety nie calkiem kazdej, np. na razie w ogole nie ma nic dla 450D).

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Chyba jednak nie przeczytales instrukcji DPP.
    No właśnie nie przeczytałem :) polubiłem LR i jakoś tak zostało. Kiedyś przysiądę i nauczę się korzystać z DPP... ale to gdzieś tak pod koniec czerwca.

Uprawnienia umieszczania postów