Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Maksymalna wielkość karty do 300D

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blacha Zobacz posta
    "zabiliście mi ćwieka" z tymi podróbami cóż czynić w obliczu nieuchronnego zakupu większej karty...
    Jeżeli przymierzasz się do zakupu karty SanDisk-a serii Extreme i chciałbyś mieć pewność iż zakupisz oryginał polecam zakupy u "Allegrowicza" : www_e-hama_pl. Nabyłem "u niego" kilka kart SanDisk Extreme i oczywiście wszystkie są oryginalne. Cena w stosunku do innych ofert jest atrakcyjna. Wszystkie transakcje przebiegły bezproblemowo, dobry kontakt i szybka wysyłka to kolejne atuty. Oczywiście do każdej zakupionej karty dostajesz standartowo paragon, na życzenie fakturę VAT.

Jeżeli chcesz się ustrzec podróbek kart CF SanDisk Extreme to strona ta będzie "lekturą obowiązkową" :

http://martybugs.net/articles/fakesandisk.cgi
    Ostatnio edytowane przez axk ; 20-05-2008 o 19:01
    EOS + Speedlite

Coś już napisał

Domyślnie

Ok dzięki za wypowiedzi.
    Zdecydowałem się na 4gb san disk extreme III, tylko tu pojawia się mały problem, otóż http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=367597619 20mb/s i piszą że oryginał
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=367900797 też piszą że oryginał. Doradźcie, bo ja zielony w tej materii, o co chodzi z tymi kartami, czy mogą zdarzyć się podróbki?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    pardon, zapomniałem napisać ze http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=367900797 ma 30mb/s
    !?
    Ale pamiętasz o tym, że 300D zapisuje coś koło 1MB/sek więc Extreme III to trochę tak przewymiarowane a w tej cenie miałbyś 2x4GB wolniejsze?

Pozdrowienia
    Maurycy
    Dla ułatwienia dodam że używam PQI 1GB i 2GB (ichnie oznaczenie 80x i 100x), teraz są 4GB i 8GB 120x
    Ostatnio edytowane przez maurycyj ; 20-05-2008 o 20:49 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maurycyj Zobacz posta
    Ale pamiętasz o tym, że 300D zapisuje coś koło 1MB/sek więc Extreme III to trochę tak przewymiarowane a w tej cenie miałbyś 2x4GB wolniejsze?
    Wydaje mi się iż blacha zastanawiając się nad wyborem karty miał na myśli nie maksymalny transfer pomiędzy body a kartą (ponieważ jakiejkolwiek karty by nie zastosować, szybkość komunikacji pozostaje praktycznie na takim samym poziomie) a maksymalny transfer pomiędzy kartą a czytnikiem (i ten już w znacznym stopniu zależy od szybkości karty).
    Ostatnio edytowane przez axk ; 20-05-2008 o 21:17
    EOS + Speedlite

blacha
    Guest

Cool

wyprowadzę was obu z błędu 8) przecież nie będe pracował cały czas na "trabancie" a karta zostanie... ale tak, prędkość zgrywania z czytnika ma tu też znaczenie... I tu można by było już zamknąć sprawe, umówiłem się jutro na sprawdzenie karty używanej extreme III 4gb za 90zł dostane ją do na testy, tak że jeśli odkryje jakieś wałki napisze...

Domyślnie

co do pytania w temacie to trabi obsłuzył tez 5 Gb microdrive - ale 2 GB microdrive nie wiec z tym to dziwnie ale czyta też jak widac duuże karty.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Miasto
    SK

Domyślnie

jeśli odkryje jakieś wałki napisze...
    A jakie to "wałki" spodziewasz się odkryć?
    EOS + Speedlite

blacha
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    A jakie to "wałki" spodziewasz się odkryć?
    Ano takie że gość, zorientował się że ma podróbę i chce ją pchnąć w relatywnie niezłej dla siebie cenie... lub inne 8)

Miasto
    SK

Domyślnie

Ano takie że gość, zorientował się że ma podróbę i chce ją pchnąć w relatywnie niezłej dla siebie cenie... lub inne 8)
    Jeżeli faktycznie oferuje na sprzedaż podróbkę to mocno się nad taką propozycją zastanów. Oczywiście transfer może być podobny do szybkości komunikacji karty oryginalnej, jednakże nie masz żadnej pewności co do jakości i niezawodności. Oryginały produkowane są z uwzględnieniem odpowiednich norm i testów a podróbki jakkolwiek.
    EOS + Speedlite

Coś już napisał

Domyślnie

wyprowadzę was obu z błędu 8) przecież nie będe pracował cały czas na "trabancie" a karta zostanie... ale tak, prędkość zgrywania z czytnika ma tu też znaczenie... I tu można by było już zamknąć sprawe, umówiłem się jutro na sprawdzenie karty używanej extreme III 4gb za 90zł dostane ją do na testy, tak że jeśli odkryje jakieś wałki napisze...
    Jak 3 lata temu kupowałem Trabanta to za 1GB płaciłem coś koło 300PLN, teraz kosztuje 20. To dopowiedz sobie co będzie, jak już zmienisz Trabanta na coś innego i co najważniejsze czy do tego da się wsadzić CF'a.
    Prędkość zgrywania do kompa: aby na pewno ma takie znaczenie? 2 min czy 3? Na wyścigach będziesz?

Pozdrowienia
    Maurycy

blacha
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maurycyj Zobacz posta
    Jak 3 lata temu kupowałem Trabanta to za 1GB płaciłem coś koło 300PLN, teraz kosztuje 20. To dopowiedz sobie co będzie, jak już zmienisz Trabanta na coś innego i co najważniejsze czy do tego da się wsadzić CF'a.
    Prędkość zgrywania do kompa: aby na pewno ma takie znaczenie? 2 min czy 3? Na wyścigach będziesz?

Pozdrowienia
    Maurycy

:-D oj tak bedzie mozliwość wsadzenia cf'a, poprostu czekam aż spadnie cena 5d i w tedy bede już mugł sobie go kupić :P a 4gb się zawsze przyda...
    dodam że karta jest ok...
    Ostatnio edytowane przez blacha ; 22-05-2008 o 14:32 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów