Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Pomoc z cs3.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jasne! W którą stronę tylko zechcesz....Musisz zduplikować warstwę i z polecenia Edit/Transform wybrać to co ci pasuje i heja.
    C-F-K - forever

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

dzięki - no to schody z tymi warstwami to kompletnie nie radzę sobie ale dobra pokombinuję
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Się kupiło taki soft, to trzeba się nauczyć używać, wiadomo....

Domyślnie

o kurcze Mellan dzięki zrobiłam próbę na krzywej wieży - przecież to takie proste już mam
    pozdrówka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Misiaque Zobacz posta
    Się kupiło taki soft, to trzeba się nauczyć używać, wiadomo....
    sie kupiło emula
    Ostatnio edytowane przez fotokor1 ; 30-05-2008 o 20:42 Powód: Automerged Doublepost
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Miasto
    Poznań

Domyślnie

To się cieszę.Lepsze efekty w poleceniu transform uzyskuje się rozciągając ramkę wokół zdjęcia. Jest wtedy więcej przestrzeni na chwytanie.
    Po zakończeniu operacji na warstwach by zapisać "jako jpeg" bezproblemowo, należy użyć polecenia Layer/ Flatten image by scalić warstwy. Można też posłużyć się okienkiem Layers i wybrać z użyciem control konkretne warstwy np. trzy z pięciu i używając polecenia w okienku wywołanego prawym przyciskiem myszy i je scalić.
    Ale można też nic nie scalać tylko zostawić sobie nie skończone psd na później ze wszystkimi warstwami osobno.
    C-F-K - forever

Domyślnie

oj oj czyli jednak to nie takie proste zrobiłam sobie warstwę, w poleceniu transform wybrałam rotate pojeździłam troszkę, coś tam wyprostowałam i zrobiłam zwykły save as myślałam że po sprawie ale to tak na szybko wiec temat do przemyślenia i zabawy
    dzięki

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Metodę na przemyślenia i zabawy zdecydownie polecam
    Ps to dość skomplikowany kombajn. Można bawić się parę lat i wciąż coś nowego odkryć. Dla przykładu: prawie po dwóch latach zabawy odkryłem pipetkę balansu bieli w Ps . Wtedy miałem Ps7.
    C-F-K - forever

Domyślnie

eh to nasze hobby jest zajefajne (stajemy się specami od sprzętu foto, komputerów, informatyki, oprogramowania - wszystkiego po trochu) ale na każdym kroku kłania się niestety angielski i to jest chyba największa bolączka, przynajmniej moja
    pozdrawim

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bo niektóre softy zapisują jpeg w jakości 10, a Ps domyślnie w jakości 12. Nie zmienia to jakości zdjęcia w tym przypadku.
    C-F-K - forever

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

ok, dzięki za pomoc Gdybym jeszcze nie miał problemów z kolorami: lcd aparatu pokazuje co innego, przeglądarka windowsowa (soft monitora) co innego, a cs3 ....tak....co innego Jest na to jakiś tani sposób?
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów