Jasne! W którą stronę tylko zechcesz....Musisz zduplikować warstwę i z polecenia Edit/Transform wybrać to co ci pasuje i heja.![]()
Jasne! W którą stronę tylko zechcesz....Musisz zduplikować warstwę i z polecenia Edit/Transform wybrać to co ci pasuje i heja.![]()
C-F-K - forever
dzięki - no to schody z tymi warstwami to kompletnie nie radzę sobie ale dobra pokombinuję
pozdrawiam
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Się kupiło taki soft, to trzeba się nauczyć używać, wiadomo....
Ostatnio edytowane przez fotokor1 ; 30-05-2008 o 20:42 Powód: Automerged Doublepost
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
To się cieszę.Lepsze efekty w poleceniu transform uzyskuje się rozciągając ramkę wokół zdjęcia. Jest wtedy więcej przestrzeni na chwytanie.
Po zakończeniu operacji na warstwach by zapisać "jako jpeg" bezproblemowo, należy użyć polecenia Layer/ Flatten image by scalić warstwy. Można też posłużyć się okienkiem Layers i wybrać z użyciem control konkretne warstwy np. trzy z pięciu i używając polecenia w okienku wywołanego prawym przyciskiem myszy i je scalić.
Ale można też nic nie scalać tylko zostawić sobie nie skończone psd na później ze wszystkimi warstwami osobno.
C-F-K - forever
oj oj czyli jednak to nie takie proste zrobiłam sobie warstwę, w poleceniu transform wybrałam rotate pojeździłam troszkę, coś tam wyprostowałam i zrobiłam zwykły save as myślałam że po sprawie ale to tak na szybko wiec temat do przemyślenia i zabawy
dzięki
Metodę na przemyślenia i zabawy zdecydownie polecam
Ps to dość skomplikowany kombajn. Można bawić się parę lat i wciąż coś nowego odkryć. Dla przykładu: prawie po dwóch latach zabawy odkryłem pipetkę balansu bieli w Ps. Wtedy miałem Ps7.
C-F-K - forever
eh to nasze hobby jest zajefajne (stajemy się specami od sprzętu foto, komputerów, informatyki, oprogramowania - wszystkiego po trochu) ale na każdym kroku kłania się niestety angielski i to jest chyba największa bolączka, przynajmniej moja
pozdrawim
Bo niektóre softy zapisują jpeg w jakości 10, a Ps domyślnie w jakości 12. Nie zmienia to jakości zdjęcia w tym przypadku.
C-F-K - forever
ok, dzięki za pomocGdybym jeszcze nie miał problemów z kolorami: lcd aparatu pokazuje co innego, przeglądarka windowsowa (soft monitora) co innego, a cs3 ....tak....co innego
Jest na to jakiś tani sposób?
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.