Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: SIGMA MACRO 2.8/50mm AF

NiN
    Guest

Talking SIGMA MACRO 2.8/50mm AF

Witam!
    Jestem nowa na forum i nie zwyklam pisac nim duzo nie poczytam, ale zastanawiam sie nad jakas stalka 50mm [generalnie niedroga] rozwazam oczywiscie Canona 50/1.8 i zastanawiam sie nad w/w sigma za 320 zl.

Mam 400D [studentow nie stac na nic wiecej ;(]

Wiec chcialam wiedziec czy sie oplaca i czy ona serio lepsza jest od Canona?

jesli kogos poirytowalam tym postem to sorry, ale nie wyszukuje mi duzo informacji na ten temat.. a jak juz to stare strasznie

pozdrawiam,
    Agnieszka

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale jeśli masz możliwość kupić Sigmę za 320 zł, to ją bierz. Tak naprawdę, to w pełni ostre jest właśnie 2,8 w Canonie, a zabawa w macro jest bezcenna . Sigma jest ponoc ostra od pełnej dziury. Gdybyś chciała się bawić w macro z Canonem, to musisz dokupić pierścienie za ok. 400 zł.

Pozdrawiam
    Janusz

NiN
    Guest

Domyślnie

tak dokladnie ) ta sigma za 320zl - niby w swietnym stanie - oczywiscie uzywana... nie stwierdzono przypadkow zeby nie dzialala z 400D?

tak sie upewniam

albo raczej czy jest wersja tej sigmy z innym wejsciem ?
    bo nie moge sie z kolesiem dogadac a zdjecia sa tylko od gory :/
    chcialabym ja kupic ale malo o niej jest na necie informacji :/

wiec czy ta wersja bedzie tylko na bagnet pod cyfraka?
    bede wdzieczna za szybka odpowiedz

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez NiN ; 23-08-2007 o 22:51 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Oleśnica/Wrocław

Domyślnie

coś to podejrzanie tanio na aledrogo wyszła mi za 900 najtańsza.....

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Za tanio jak na to szklo wiec cos napewno jest nie tak
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sigmy z natury swojej są z różnymi bagnetami i tak jak pisali poprzednicy, w takiej cenie, od nieznajomego, to trochę zbyt piękne...

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Jeżeli rozmawiamy o Sigmie 50 mm f/2.8 EX DG, to:
    1. -> TUTAJ masz dość obszerny wątek na jej temat
    2. Cena jest dziwnie niska (o kilkaset złotych).

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

potreek
    Guest

Domyślnie sigma 50mm makro- starszy model?

Chcialbym sie dowiedziec czegoś o tym obiektywie http://www.allegro.pl/item367431101_..._af_makro.html
    w internecie jest na jego temat bardzo malo informacji, a przynajmniej ja mialem problem zeby cokolwiek znaleźć. Podkreslam ze nie jest to Sigma 50 f/2.8 EX DG MACRO, tylko jak sadze starszy model przeznaczony do lustrzanek analogowych, który współpracuje tez z cyfrą. Przymierzam sie do zakupu c50mm 1.8 II, czy ta sigma mogła by byc alternatywa dla c? Makro nie jest dla mnie priorytetem, ale jezeli sigma nie robi mydelka przy f2.8 to za te same pieniadze moglbym miec obiektyw makro. Będe wdzoeczny za wszelkie informacje na temat tego obiektywu i porównanie go do c1.8

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez potreek Zobacz posta
    Chcialbym sie dowiedziec czegoś o tym obiektywie http://www.allegro.pl/item367431101_..._af_makro.html
    Podkreslam ze nie jest to Sigma 50 f/2.8 EX DG MACRO, tylko jak sadze starszy model przeznaczony do lustrzanek analogowych, który współpracuje tez z cyfrą.
    http://translate.google.com/translat...F8&sl=de&tl=pl

cena 266zł wskazuje na to, że najprawdopodobniej właśnie nie współpracuje.
    Gdyby współpracował, to by kosztował drożej.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Pytałem kiedyś sprzedającego (ale nie pamiętam którego)

Ta ani żadna taka Sigma (taka stara) nie działa dobrze.
    Działa tylko na pełnej dziurze. Jak chcemy zwiększyć wartość przesłony to się zacina
    Canon 30D + BG-E2N + Tamron SP 17-50 f/2.8 + Sigma 100-300 f/4 EX HSM IF + Canon 28-80 f/3.5-5.6 II + 580EX II + Monopod GoldPhoto YH304 + Duży i ciężki statyw + Maxtor 750 Gb

Uprawnienia umieszczania postów