FireWire warto kupować jak się ma Extreme IV lub PQI 300x - wtedy się odczuje różnice. Jak wsadzi autor kartę Ultra II do FireWire to niezbyt odczuje różnicę
Ja też jestem sceptyczny odnośnie czytników tych za 20-30zł, wolałem wydać 80zł i mieć Sandiska, który jest rewelacyjny![]()
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
Tasia swego czasu napomknął o pewnym czytniku:
Dzisiaj dostałem go w łapki też za 49 zł i wyszło mi po testach na 2 kompach i na 3 kartach CF, że średni transfer wynosił ponad 16 MB/s na najwolniejszej i 18-19 MB/s na najszybszej. Platinium, Kingston Elite Pro 45X i SanDisk Ultra II, a więc nie są to demony prędkości jak Extreme III czy IV. Wynika z tego, że nie trzeba wydawać 90 czy więcej złotych na mega wypasiony czytnik aby mieć dobry transfer.
Wyniki z mojego mini testu dałem do tematu o czytnikach. Jak admini zaakceptują post to się pojawi w temacie.
Przy zakupie warto poprosić w sklepie o możliwość sprawdzenia prędkości czytnika. To że na pudełku jest napisane transfer z USB 2.0 nie oznacza, że tak będzie. Sam wcześniej miałem czytnik niby pracujący w Hi-Speed, a nie wyciągał nawet 3 MB/s.