Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Canon 40D i 24-105 L f/4 problemy z ostrością?

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

mgtan IMO nie masz się czym przejmować. Jak patrzysz na swoje zdjęcia w powiększeniu 100% to odejdz od monitora tak na 1,5 m. Różnicę zobaczysz odrazu. Nigdy nie będziesz miał takiej samej jakości w detalach jak powiększysz do 100%. To taka się powoli robi mania od czasów wejścia Tv HD.Wszystko musi być jak żyletka.Każda kropka czy kreseczka. Powiększymy zdjęcie 100% i chcielibyśmy uzyskać taki sam obraz jakościowo jak przed powiększeniem. Moim zdaniem się nie da. I miejmy na uwadze to, że po powiększeniu należałoby spojrzeć z dalszej odległości.

A najlepiej wywołaj zdjęcie i oceń. Ja tak zrobiłem wywołałem wybiurczo 4 x A 4 i dla mnie rewelacja (nawet jednego cropa ). To co na monitorze to tylko na monitorze.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    mgtan IMO nie masz się czym przejmować. Jak patrzysz na swoje zdjęcia w powiększeniu 100% to odejdz od monitora tak na 1,5 m. Różnicę zobaczysz odrazu.
    No z takim podejsciem, to mozemy pojsc jeszcze dalej i ogladac fotki na wyswietlaczach telefonow komorkowych, to juz wogole bedzie wypas fota... moim zdaniem jest problem i raczej regulacja sie klania, a czego, czy body czy obiektyw, to juz sam musi dojsc.
    Na 30D i z tym obiektywem uzyskiwalem o wiele lepsze efekty, tak samo kumpel ma zestawik z 40D i tez jest lepiej.
    Aparat mam i ja

Uprawnienia umieszczania postów