Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: 1D mark III - zdiagnozowany ff/bf

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Jedyneczka poleciała na Żytnią. Z rozmowy z serwisantem niezbędna będzie tylko kalibracja z ich wzorcowym słoikiem i za dwa dni aparat powinien do mnie wrócić, ale dodał również, że po raz pierwszy się spotkał z takim przypadkiem... Dam znać jaki będzie skutek wizyty na Żytniej. Mam nadzieję, że w piątek zrobię pierwsze zdjęcia, z których będę zadowolony.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
    Z rozmowy z serwisantem niezbędna będzie tylko kalibracja z ich wzorcowym słoikiem i za dwa dni aparat powinien do mnie wrócić, .
    Jeśli ustawiali by mi moje body do ich wzorca to zaden obiektyw nie ostrzyl by mi dobrze, zreszta kolega mial podobnie,

trzeba bylo wyslac swoj obiektyw jakiś (co niestety nie jest roznoznaczne z poprawnym ustawieniem) fakt ze w przypadku regulacji body jest łatwiej, mi ustawiali 50L dwa razy i dalej jest zle, otrzy inaczej z bliska i daleka
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    Jeśli ustawiali by mi moje body do ich wzorca to zaden obiektyw nie ostrzyl by mi dobrze, zreszta kolega mial podobnie,

trzeba bylo wyslac swoj obiektyw jakiś (co niestety nie jest roznoznaczne z poprawnym ustawieniem) fakt ze w przypadku regulacji body jest łatwiej, mi ustawiali 50L dwa razy i dalej jest zle, otrzy inaczej z bliska i daleka
    Zaproponowałem to, ale serwisant stwierdził, że nie ma potrzeby. Zobaczymy jaki będzie efekt. Kalibracja obiektywów do body nie wchodzi w grę. Mam jeszcze 7D i po takiej kalibracji z jedynką na pewno miał bym kłopoty z AF w siódemce... Jeżeli AF po powrocie z serwisu nie będzie akceptowalny to wyślę im body z obiektywem, który wz 7D działa idealnie i poproszę o kalibrację 1D pod niego.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

nie no, regulacja obiektywu do body nie ma sesnu oczywiscie w Twoim przypadku,
    sam jestem ciekaw regulacji do wzorca, typuje ze bedzie BF po regulacji, ale kto wie
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

mnie chyba to samo czeka z markiem dwójką . Jakby co to daj znać ile kosztowała ta regulacja

Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Liczę na to, że zrobią mi to bezpłatnie. W/g mnie powody są conajmniej dwa:
    1. aparat z serii problematycznych - serial: 533377
    2. usterka wystąpiła po aktualizacji softu zalecanej przez producenta

Ale czas pokaże, jutro powinienem wszystko wiedzieć.

Domyślnie

Problemem tutaj może być aktualizacja oprogramowania... co prawda nie miałem problemów z ff/bf, ale obiło mi się o uszy, że czasem, jeśli nie zawsze po kalibracji aparatu w serwisie i aktualizacji firmware potrafiły się skasować naniesione przez serwis poprawki...

(zaznaczam, tylko słyszałem o tym, nie traktuj tej informacji jako 100% pewnej)
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk_mirek Zobacz posta
    Problemem tutaj może być aktualizacja oprogramowania... co prawda nie miałem problemów z ff/bf, ale obiło mi się o uszy, że czasem, jeśli nie zawsze po kalibracji aparatu w serwisie i aktualizacji firmware potrafiły się skasować naniesione przez serwis poprawki...

Ok, pewniaka będę miał jutro. Jeśli chodzi o koszty to wydaje mi się, że powinny być wielkości ceny kalibracji obiektywu (122 PLN).

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk_mirek Zobacz posta

Kiedyś czytałem o takim przypadku na Tym forum!

Ja 3 tygodnie temu za kalibrację 40D płaciłem 122pln + 51pln kurier w 2 strony
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Co prawda dostałem info, że aparat dotarł do serwisu ale na diagnozę muszę poczekać do jutra... :/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez zonk Zobacz posta
    Kiedyś czytałem o takim przypadku na Tym forum!

Ja 3 tygodnie temu za kalibrację 40D płaciłem 122pln + 51pln kurier w 2 strony
    Wysłałem na koszt Żytniej... Tak polecił mi HelpDesk Canon.
    Ostatnio edytowane przez kuzi4 ; 05-05-2010 o 20:21 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów