a próbowałeś poregulować MA i wrócić z powrotem do ustawień zerowych?
miałem podobny problem z 50d i po "zabawie" MA - wróciłem do ustawień domyślnych - w chwili obecnej najmniejszych problemów z jakimkolwiek szkłem....
a próbowałeś poregulować MA i wrócić z powrotem do ustawień zerowych?
miałem podobny problem z 50d i po "zabawie" MA - wróciłem do ustawień domyślnych - w chwili obecnej najmniejszych problemów z jakimkolwiek szkłem....
canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?
ja używam 1.2.5 i jest wszystko ok (tyle, że mam z dobrej serii). Na żadnym z 7 szkieł nawet MicroAdjustmentu nie muszę używać....a stary soft to chyba tylko gdzieś na nieoficjalnych stronach w necie trzeba szukać, bo Canon archiwum nie prowadzi...
Z kolei jeżeli chodzi o serwis Canon-a, to wydaje mi się, że na Żytniej powinni Ci naprawić wadę AF bezpłatnie, gdyż to znana seria z wadą. ale czy to pomoże to nie mam pojęcia.
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
Napisałem zapytanie do działu technicznego cytując mój post nr 8. Zobaczymy co mi poradzą.
skasowales microadjustmenty poprzedniego wlasciciela?
jesli mial takie same jak ty szkla to body moze leciec na jego nastawach co niekoniecznie bedzie ok z twoimi szklami
Skasowałem wszystkie poprzednie ustawienia aparatu, Cf:n... Wyciągnąłem baterię podtrzymującą na 10 min... I nic.
Dostałem odpowiedź z Help Desku Canona. Tak jak się spodziewałem, muszę do nich body wysłać. Ale jestem wku... zdenerwowanyyy... Tyle kasy na topowy sprzęt, a tu ****!!!
Ukazała się oficjalna informacja u Canona na temat wady AF, ale i druga na temat wadliwj pracy lustra w Mk III. Zobaczymy jaka będzie diagnoza serwisu.