I owszem, widziałem tą stronę, ale jakoś nie wzbudziła mojego zaufania na tyle, żeby z rozpędu wysyłać tam ca 90USD...
Ktoś już tam kupował?
Pozdrowienia
MX
I owszem, widziałem tą stronę, ale jakoś nie wzbudziła mojego zaufania na tyle, żeby z rozpędu wysyłać tam ca 90USD...
Ktoś już tam kupował?
Pozdrowienia
MX
http://forum.stock-photo.pl/viewtopi...r=asc&start=15
/konieczne logowanie/ Kient wytwarza matowki z rastrem i z potwierdzeniem ostrości. Narazie do 3550D ale jest też możliwość do innych Canonów dSLR.
Zamieszczone przez Czarek
A to jakieś nowe body?
![]()
20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580
Tak ten klient to ja, matowki powinny byc dostepne w najblizszych dniach (sadze ze w granicach 10 dni). Beda one oferowane na poczatek dla Eosow 10D, 20D, 300D i 350D. Pierwsze partie beda skierowane dla posiadaczy 350D bo tych zamowien jest najwiecej.
Standardowa wersja matowki posiada klin i mikropryzmaty, jest identyczna funkcjonalnie z matowkami KatzEye i praktycznie nie odbiega od nich wygladem.
Mozliwe jest zamowienie matowki z liniami podzialu, przymiarami, punktami potwierdzenia ostrosci.
Mam nadzieje ze zainteresowanie pozwoli sie rozrosnac ofercie i bede je sprzedawac rowniez w wersjach dla innych systemow, w tej chwili mam tez zamowienia na matowki do lustrzanek Sigmy, Nikona i Minolty. Spora partia pojedzie do Norwegii bo koledzy z tego kraju sa bardzo nimi zainteresowani.
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Aha, jeszcze jedno. Jestem tez w stanie przerobic szkla Canon FD na EF, oczywiscie bez automatyki. Pozdrawiam
Jaka będzie cena za matówkę do 300D ??
EOS 30D / kit / Tokina 28-70 2.8 AT-X Pro SV / SIGMA 70-300 APO DG / CANON 50mm 1.8 / SPEEDLITE 430EX / EOS 500N / ZENIT
150zl za podstawowa wersje...
a czy robiłeś już jakies testy jaki wpływ ma ta matówka na pomiar światła
Robilem testy z prototypem, nie mialy wiekszego wplywu na pomiar (czytaj wplyw byl marginalny). Nowe matowki beda jednak znaczaco rozne, nie sadze jednaj aby cos z pomiarem sie zmienilo. Zainteresowani moga byc pewni ze opublikuje miarodajne i pewne testy matowek w odpowiednim czasie, czyli przed rozpoczeciem sprzedazy.